Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.
Terug naar Home

Het Aurum College ging voor een complete vernieuwingsslag

Raymond Brettschneider verzorgt met twee collega’s het ICT-beheer voor de Eduvier Onderwijsgroep en alle scholen die tot de groep behoren. “Wij zijn verantwoordelijk voor alles wat op ICT-gebied plaatsvindt: computers, servers en netwerken maar ook digitale presentatiemiddelen. Wat onze taak extra uitdagend maakt, is het feit dat alle Eduvier-scholen een vorm van speciaal onderwijs bieden. Bij het aanschaffen van hardware moeten we daar altijd rekening mee houden. Apparaten moeten bijvoorbeeld niet te complex zijn en tegen een stootje kunnen.”

Behoefte aan goede digitale hulpmiddelen

Het Aurum College biedt voortgezet speciaal onderwijs tot en met havo-niveau. “Dat hoge niveau is in Nederland best bijzonder”, aldus Raymond. “Op deze school zitten vooral leerlingen die zich op een hoger niveau willen voorbereiden op een baan of studie. Daarvoor biedt het Aurum College een vorm van onderwijs op afstand. Dat houdt in dat de leerlingen veel gebruik maken van een digitale leeromgeving. Op de school zelf hebben we een aantal vakdocenten en vooral veel mentoren die alles begeleiden. Het onderwijs op het Aurum College is grotendeels digitaal, daarom is het belangrijk dat we goede digitale hulpmiddelen beschikbaar hebben.”

Kant-en-klare oplossing

Heutink ICT is voor Eduvier dé partner als het gaat om digitale presentatiemiddelen. “Op al onze scholen maken we gebruik van digiborden en touchscreens die door Heutink ICT zijn geleverd. We trekken al een aantal jaren samen op om overal de juiste presentatiemiddelen gerealiseerd te krijgen. Zo ook in het nieuwe gebouw van het Aurum College. Een belangrijke vraag was natuurlijk: waarmee gaan de docenten straks lesgeven? Om die vraag te beantwoorden, hebben we samen met Heutink ICT gekeken naar wat de meest passende opstelling zou zijn. Daarbij hebben we ook rekening gehouden met de input van de docenten. Bij het proefdraaien met de Predia touchscreens bleek dat zij het werken met de schermen heel prettig vonden, maar dat ze ook af en toe notities wilden kunnen maken zonder dat het scherm de hele tijd aan staat. Die wens heeft Heutink ICT vertaald naar een kant-en-klare oplossing waarbij er aan weerskanten van touchscreens whiteboards komen te hangen. Zo krijg je de uitstraling van een digibord met de functionaliteit van een touchscreen. Dat bevalt de docenten heel goed. Het feit dat de schermen niet de hele dag aan staan, is natuurlijk ook bevorderlijk voor de duurzaamheid.”

Compleet presentatiesysteem voor de aula

Naast de touchscreens leverde Heutink ICT een presentatiemiddel van een heel andere orde. “Op het Aurum College hebben we een grote, hoge, open aula. Een mooie ruimte voor bijeenkomsten met bijvoorbeeld ouders. Het nadeel is alleen dat er geen muur is waar je zomaar even een projectscherm aan zou kunnen hangen. Als oplossing hebben we op advies van Heutink ICT gekozen voor een 135 inch scherm dat we vanuit een verhoogd plafond automatisch naar beneden kunnen laten rollen als we het nodig hebben. Het is een oplossing die perfect bij de school past, ook omdat het scherm in dat verhoogde plafond niet kan worden beschadigd door onstuimige leerlingen. Zo adviseerde Heutink ICT ons ook om het scherm te bedienen met een losse afstandsbediening in plaats van een vrij toegankelijk bedieningspaneel in de ruimte zelf. Het zijn dingen die we anders zelf door schade en schande hadden moeten leren. Bij het scherm hebben we ook een draadloze headset en zes speakers, zodat je als spreker overal in de ruimte goed verstaanbaar bent. Het systeem werkt uitstekend, ik heb zelf al een paar mooie sessies mogen meemaken in de aula.”

Meerwaarde

Raymond heeft veel waardering voor de manier waarop Heutink ICT te werk gaat. “Ze denken praktisch mee en hebben heel veel onderwijservaring bij zich. Het is net alsof je ineens met een heleboel andere scholen samenwerkt. Dat is echt een meerwaarde ten opzichte van andere aanbieders van presentatiemiddelen. Wij hoeven ook niet zelf met een compleet voorstel te komen van hoe we het willen hebben. Wij schetsen waar we behoefte aan hebben, zij vertalen dat naar een passende oplossing. Dat is een manier van werken waarbij wij ons heel prettig voelen.”

Meer informatie over Hardware oplossingen

Als jij op school prettig wil werken met ICT, heb je een goede basis nodig. Met touchscreens, devices en oplossingen voor opbergen en opladen. En natuurlijk de infrastructuur en connectiviteit om je ICT-oplossingen optimaal te laten werken.

Lees meer
De Eduvier Onderwijsgroep
De Eduvier Onderwijsgroep omvat twaalf scholen, verdeeld over zeventien vestigingen. Een van de scholen, het Aurum College, ging naar een nieuwe locatie.
Onze oplossingen:
  • Netwerkbeheer
  • Hardware oplossingen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico