Ga terug
Predia touchscreens en andere hardware
Als jij op school prettig wilt werken met ICT, heb je een goede basis nodig. Met touchscreens, digiborden, devices en oplossingen voor opbergen en opladen. En natuurlijk de infrastructuur en connectiviteit om je ICT-oplossingen optimaal te laten werken.
Terug naar Home

De Oranje Nassauschool koos Heutink ICT voor omvangrijk project

De Oranje Nassauschool, de enige school in het Noord-Brabantse dorp Veen, is een zelfstandige School met de Bijbel met ongeveer 300 leerlingen, verdeeld over 12 groepen. Deze 'eenpitter' koos voor Heutink ICT om invulling te geven aan een omvangrijk ICT-project.

"Wat ons heel erg aansprak, was het all-in-pakket"

In 2019 presenteerden het bestuur van de Oranje Nassauschool, directeur Pieter Dirk Blom en ICT-coördinator Arjan Hovestadt een nieuw schoolplan voor de komende vier jaar. Pieter Dirk Blom: "Een van de ambities die we daarin formuleerden, was dat we nog meer adaptief wilden gaan lesgeven. Als vanzelf kwam daarbij ook de term ICT om de hoek kijken. Wij hebben niet de ambitie om elk kind met een compleet eigen leerlijn te laten werken, maar met slimme verwerkingssoftware kun je wel beter aansluiten bij wat kinderen nodig hebben. Bovendien kun je met ICT je leerlingen monitoren en al tijdens het proces bijsturen als dat nodig is. Een ander motief is dat je met ICT de werkdruk kunt verlagen, bijvoorbeeld door digitaal te toetsen zodat je minder nakijkwerk hebt."

Stevig investeren

Naast onderwijsinhoudelijke motieven hadden de overwegingen op ICT-gebied ook een praktische kant. "We werkten nog met vaste PC-opstellingen waarop Windows 7 draaide. Die wilden we vervangen door mobiele apparatuur met Windows 10. Ook een aantal digiborden was dringend aan vervanging toe. En in plaats van onze lokale server wilden we graag een oplossing in de cloud. Gelukkig vond ook het bestuur: als je het doet, moet je het goed doen. Daarom is besloten stevig te investeren in nieuwe ICT." Op deze beslissing volgde een oriëntatiefase waarin de keuze tussen de platformen van Google en Microsoft centraal stond. "Google leek in eerste instantie aantrekkelijk, maar bleek toch wel compleet anders te zijn dan wat we gewend waren. Daarom hebben we toch gekozen voor de vertrouwdheid van Microsoft."

De keuze voor Heutink ICT

Uit de partijen die werden uitgenodigd om mee te denken over de verdere invulling van de nieuwe ICT-omgeving koos de Oranje Nassauschool uiteindelijk voor Heutink ICT. "Wat ons heel erg aansprak, was het all-in-pakket en daarbij de duidelijkheid van één projectleider, één aanspreekpunt, ook voor de contacten met externe partijen. Dat schakelt fijn. We kregen ook transparante offertes en het viel me op dat ze niet zo bezig waren hun eigen product op te dringen. In de diverse prettige gesprekken die we hebben gevoerd met accountmanager Pieter van der Valk is Heutink ICT er echt uit van uit gegaan wat wij als school nodig hadden. We kregen een eerlijk verhaal, ook over de migratie van onze bestaande documentatie naar de cloud."

Voor de Oranje Nassauschool verzorgde Heutink ICT onder meer:

  • Advies bij de diverse te maken keuzes
  • De migratie van een lokale serverbeheerpartij naar de cloud
  • Inrichten van een complete cloudomgeving met MOO, Office 365 en SharePoint
  • Levering van touchscreens, Chromebooks (incl. karren en installatie), laptops en andere hardware voor de hele school
  • Upgraden en optimaliseren van het WiFi-netwerk
  • Gebruikerstrainingen

Implementatie

Het project werd uitgerold tijdens de kerstvakantie van 2020. "De implementatie is redelijk voorspoedig verlopen. We hebben online trainingen gevolgd om te leren werken met de nieuwe omgeving. Dat had misschien beter fysiek gekund, maar corona was wel een storende factor. De projectleider werkte grotendeels op afstand."

Alles werkt goed

Inmiddels is de nieuwe ICT-omgeving alweer een tijdje operationeel. "We zijn blij met de keuzes die we samen met Heutink ICT hebben gemaakt. Het platform, de apparatuur, de manier waarop SharePoint is ingericht: het werkt allemaal goed. Met wat we nu in huis hebben, kunnen we de ICT-ambities van ons schoolplan realiseren. Vanaf groep 5 hebben alle kinderen een eigen Chromebook, we zijn overgestapt op een grotendeels digitale rekenmethode en dit jaar gaan we een vergelijkbare keuze maken voor een taalmethode. Verder werken we in de onderbouw met een ICT-hoekje met iPads. Daarvoor heeft iemand van Heutink ICT nog een inspiratieworkshop verzorgd."

Enthousiaste leerkrachten

De leerkrachten zijn blij met de nieuwe omgeving. "In het begin is het natuurlijk wel even zoeken naar hoe het allemaal werkt. Maar vooral de jongere collega's pikken het snel op en zij nemen oudere collega's in hun enthousiasme mee. Inmiddels zijn leerkrachten ook druk bezig met leuke initiatieven rond interactie, met zaken als quizjes en Mentimeter, maar ook met lesgeven op afstand via Teams. Ze inspireren elkaar, dat is mooi om te zien."

Meer informatie over Netwerkbeheer

Veilig en stabiel online. Met onze Netwerkbeheer-oplossingen zorgen wij ervoor dat jouw netwerk iedereen de gewenste toegang geeft tot internet. Snel, stabiel, schaalbaar en veilig.

Bekijk oplossing
Oranje Nassauschool
Directeur Pieter Dirk Blom en ICT-coördinator Arjan Hovestadt geven samen met ons vorm aan een 4 jarig beleidsplan.
Onze oplossingen:
  • Netwerkbeheer
  • Schoolintranet
  • Microsoft 365
  • Predia touchscreens en andere hardware

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico