Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

“Je krijgt hier veel ruimte om zelf kansen te creëren en te pakken”

Nikki Hunder kwam bij Heutink ICT aan boord in juni 2018. Ze begon destijds als Accountmanager New Business en heeft sindsdien in diverse functies verschillende kanten van het bedrijf kunnen ontdekken. “Ik ben hier voorlopig nog niet uitgeleerd!”

Hoe ben je bij Heutink ICT terechtgekomen?

“Ik heb de Academische Pabo gedaan, in Deventer. Na mijn opleiding heb ik eerst anderhalf jaar in het buitenland in de horeca gewerkt, in Oostenrijk en op Ibiza. Toen ik weer terug was, wist ik niet precies wat ik wilde. Ik vond het onderwijs nog steeds een mooie wereld maar ik zag mezelf nog niet iedere dag voor de klas staan. Toen ben ik eens gaan kijken naar bedrijven die voor het onderwijs actief zijn, en zo kwam ik Heutink ICT op het spoor. Zij hadden een vacature voor een Accountmanager New Business, en daar heb ik met succes op gesolliciteerd.”

Hoe beviel die eerste baan?

“Het was best een commerciële functie, en daar was ik met mijn opleiding natuurlijk niet echt op voorbereid. Gelukkig kreeg ik goede begeleiding, met tegelijkertijd de nodige vrijheid om de rol zelf in te vullen. Ik kreeg het rayon Oost- en Noord-Nederland en heb heel wat kilometers gemaakt om scholen te bezoeken die misschien wel klant van Heutink ICT wilden worden. Het was een heel leuke en leerzame periode. Maar op een gegeven moment werd New Business ondergebracht bij de reguliere accountmanagers. Ik kreeg toen de kans om een stap te maken naar een functie als Sales Consultant.”

Wat ging je in die functie doen?

“Ik heb me veel bezig gehouden met aanbestedingen en was een verbindende schakel tussen productmanagement en accountmanagement. Ik moest ervoor zorgen dat accountmanagers wisten wat voor ontwikkelingen er waren op productniveau en hoe zij dat konden vertalen naar een goed verhaal voor de scholen. Andersom moest ik vanuit accountmanagement behoeften van het onderwijs doorspelen naar de productmanagers, zodat zij daar rekening mee konden houden in de productontwikkeling. Ik vond het allemaal best spannend, want ik had als relatieve nieuwkomer te maken met mensen die hier al jaren werkten. Maar ze hebben me heel goed op weg geholpen, en mijn input werd echt enthousiast ontvangen. Na anderhalf jaar kwam er een functie vrij bij productmanagement en heb ik die kans gegrepen. Zo kwam ik nog wat meer in de techniek en in het interne proces terecht.”

Wat sprak je zo aan in die functie?

“Ik vond het een mooie uitdaging om me echt te gaan richten op één of twee producten en me daar helemaal in vast te bijten. Wat hebben die producten nu precies te bieden en hoe kunnen we dat nog beter maken? Voor mijn eigen ontwikkeling vond ik het ook belangrijk, want deze kant van het bedrijf kende ik nog niet zo goed. Vanaf deze plek kan ik mijn visie op Heutink ICT verbreden en mijn eigen ultieme plek binnen de organisatie vinden. Ik had me al ontwikkeld op het gebied van verkoop en consultancy en kreeg nu de mogelijkheid om dat ook te doen op het gebied van productmanagement. Dat is sowieso wel typerend voor Heutink ICT: je krijgt hier veel ruimte om zelf kansen te creëren en te pakken. Er wordt ook goed gekeken naar je ambities en wat daarbij past. En als je iets echt heel graag wilt, staan ze ervoor open om samen die uitdaging aan te gaan.”

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico