Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

“Van de afgelopen tien jaar is niet één jaar hetzelfde geweest”

Robert Verbeek studeerde Commerciële Economie aan Saxion. In zijn studietijd werkte hij onder meer als barman, postbode en verkoper bij een speelgoedwinkel. Inmiddels is hij alweer een jaar of tien in dienst bij Heutink ICT, waar hij begon als verkoper op de binnendienst. “Toen ze bij mijn sollicitatiegesprek vroegen of ik IT-ervaring had, heb ik verteld dat ik bij Toys“R”Us verantwoordelijk was geweest voor de multimedia-afdeling en Playstations had verkocht. Klaarblijkelijk was dat ervaring genoeg!”

Wat deed je in je begintijd?

“Op de verkoopbinnendienst had ik het prima naar mijn zin, ik heb er heel wat geleerd. Zo merkte ik op een gegeven moment dat het boeken van een bepaald type orders veel tijd in beslag nam; wel drie kwartier. Dat proces heb ik toen sterk versimpeld, zodat het nog maar tien minuten kostte. Op die manier heb ik ontdekt wat ik écht leuk vind: het verbeteren van processen. Later heb ik ook nog een webshop van Heutink ICT geoptimaliseerd en van daaruit ben ik in een rol als e-commerce-specialist gerold, in een samenwerking met onze partner Heutink in Rijssen.”

Was de e-commerce je ultieme bestemming?

“Nou... eerlijk gezegd was ik er een jaar of drie geleden wel een beetje op uitgekeken. Ik was vooral bezig met het onderhouden van een webshop en daar zat voor mij niet veel uitdaging meer in. Toen hoorde ik dat onze moederorganisatie Odin Groep het applicatielandschap zou gaan vervangen. Het leek me mooi om daarbij betrokken te zijn, en die kans kreeg ik ook. Voor de afdeling Sales van Heutink ICT ben ik eerst aan de slag gegaan met het Finance & Operations-pakket. Dat vond ik geweldig, ook omdat ik moest nadenken over het achterliggende proces. Na een succesvolle afronding werd ik gevraagd om ook de implementatie van Dynamics CE te begeleiden.”

En hoe beviel die volgende stap?

“In het Dynamics CE-project heb ik enorm veel geleerd. Over het implementeren van nieuwe processen en het verbeteren van bestaande, maar ook over samenwerken met teamleden en implementatiepartners. Dit was de richting waarin ik verder wilde, en dat heb ik intern ook aangegeven bij de mensen die daarover gingen. Binnen Heutink ICT was echter geen ruimte voor een fulltime functie. De bal kwam aan het rollen toen er bij ons zusterbedrijf Previder een vacature kwam voor een bedrijfsanalist. Toen ik die twee functies eens naast elkaar legde, bleek er een enorme overlap in te zitten: wel 75 procent van de werkzaamheden waren identiek. Zo kreeg ik het idee om er één functie van te maken, waarin ik zou gaan werken voor zowel Heutink ICT als Previder. Dat viel in goede aarde, en zo heb ik nu in feite twee werkgevers. Dat is heel efficiënt, temeer omdat je een geslaagde optimalisering bij het ene bedrijf heel makkelijk kunt doorvoeren bij het andere. Dat is ook goed voor de uniformiteit.”

Werk je nog steeds met plezier bij Heutink ICT?

“Ja, ik heb het hier nog altijd heel erg naar mijn zin. Het mooie van Heutink ICT is dat inzet wordt gewaardeerd en beloond. Eigenlijk is voor mij van de afgelopen tien jaar niet één jaar hetzelfde geweest. Er komt altijd wel weer wat op je pad waarvan je leert en waarmee je je verder kunt ontwikkelen. Ik ben begonnen als commerciële jongen op de binnendienst, intussen ben ik een soort interne consultant die bezig is met bedrijfsprocessen en de bijbehorende applicaties. Het is mooi als je zo de ruimte krijgt om jezelf te ontdekken.”

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico