Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

Zonder opleiding carrière maken in de IT?

In 2018 startte Sebastian Mol zonder relevant diploma op de servicedesk van Heutink ICT. Inmiddels is hij twee keer doorgegroeid in functie en is hij een vaste waarde als Netwerkspecialist. De hoogste tijd om te vragen hoe hij dat heeft bereikt.

Hoe ben je in de IT terechtgekomen zonder diploma?

“Ik had een paar jaar in de retail gewerkt, maar wilde graag de overstap maken naar de IT. Helaas had ik geen relevante opleiding, maar ik was wel vanaf mijn 12e aan het knutselen met netwerken en het openschroeven van computers. IT was en is mijn passie en dus besloot ik om de stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren bij Heutink ICT.”

Is het niet moeilijk om zonder relevante opleiding te beginnen aan een IT-carrière?

“Toen ik startte op de servicedesk kwam ik er achter dat mijn kennis achterliep. Dat is ook logisch. Toch leerde ik snel bij, met name door veel met collega’s te sparren, maar ook door zelf zaken uit te vogelen. Nu voel ik mij na twee en een half jaar geen groentje meer, want ik heb certificaten, cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van infrastructuur, Microsoft, ITIL, Cisco en Fortigate. Het is fijn dat je hier de mogelijkheid krijgt om op die manier je kennis bij te spijkeren.”

Inmiddels zit je niet meer op de servicedesk, maar ben je doorgegroeid. Hoe zit dat?

“Ik ben begonnen op de eerstelijns servicedesk en op een gegeven moment kwam er een plek vrij bij Major Accounts. Bij deze afdeling zitten collega's die een vast aanspreekpunt zijn voor scholen en stichtingen in het primair onderwijs. Zij kunnen bij hen terecht voor vragen en daar werd ik er één van. In deze functie ging ik vaker bij scholen op bezoek om IT-problemen op te lossen. Zo kon ik al snuffelen aan de functie van Netwerkspecialist en dat smaakte naar meer. Toen er een vacature vrijkwam, twijfelde ik geen moment en heb dus gesolliciteerd. En nu staat er dus Netwerkspecialist op mijn visitekaartje.”

Wat maakt de functie van Netwerkspecialist boeiend?

Als Netwerkspecialist ben je grotendeels bezig met het oplossen van netwerkstoringen op scholen. De leuke reactie van klanten als het probleem gefixt, dat vind ik het leukste. Je ziet direct de impact van je werkzaamheden. Daarnaast vind ik het fijn dat ik een baan heb met veel eigen verantwoordelijkheid en autonomie.

Ik ben Heutink ICT en Odin Groep erg dankbaar dat ze mij deze kansen hebben gegund. Dat getuigt van lef. Er zijn genoeg IT-bedrijven die het niet aandurven om iemand aan te nemen zonder IT-opleiding. Dat ik vervolgens ook nog stappen kan maken is goud waard.”

Collega worden van Sebastian?

Dat kan! Wij hebben vacatures in de regio Utrecht, regio Oost-Nederland en in de regio West-Nederland. Maar ook op onze Servicedesk hebben we nog een plek beschikbaar.. Wil je meer informatie over de vacatures hebben of heb je zin om een kopje koffie of thee komen drinken met een van onze recruiters? Neem dan contact op met onze recruiter Jolien Knol via 074 240 4600.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico