Ga terug
Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader. Hoe regel ik dat?
Er speelt veel rondom privacy & security in het onderwijs. Wij helpen je te voldoen aan deze normen en richtlijnen.
Terug naar normen

BC.02 Testen van Disaster Recovery

Bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen worden regelmatig getest om ervoor te zorgen dat essentiële systemen en diensten effectief kunnen worden hersteld, dat tekortkomingen worden aangepakt en dat het plan relevant blijft. Dit vereist een zorgvuldige voorbereiding, documentatie, rapportage de resultaten, de implementatie van een actieplan. De mate van testherstel in afzonderlijke applicaties varieert van geïntegreerde testscenario’s tot end-to-end- tests en geïntegreerde leverancierstests. Door het testen van bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen komen tekortkomingen aan het licht en kunnen vervolgens de plannen worden verbeterd.

Toetsingskader

  • Bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen worden getest via goedgekeurde, geïntegreerde test-/herstelscenario’s.
  • Er is voorzien in een gedegen voorbereiding, documentatie, rapportage van de testresultaten en, afhankelijk van de resultaten, uitvoering van een actieplan.
  • Bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen worden op regelmatige basis getest (ten minste eenmaal per jaar) om ervoor te zorgen dat essentiële systemen effectief kunnen worden hersteld, dat tekortkomingen worden aangepakt en dat het plan up-to-date blijft.

Hoe pak je dit aan?

Stel een Disaster Recovery Plan op, om bij een calamiteit schade te minimaliseren en de continuïteit van jullie bedrijfsvoering te waarborgen. Test voor kritische applicaties jaarlijks of de plannen werken.

Wat kan Heutink ICT hierin voor jullie betekenen?

  • Deze norm valt buiten onze dienstverlening.
Fasering
  • Mitigeren hoge risico's
Domein
  • Bedrijfscontinuïteitsmanagement
Dienst
  • Dienst van derden
Normfocus
  • Visie, beleid en organisatie
Verantwoordelijkheid
  • Onderwijsorganisatie

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico