Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar normen

BC.02 Testen van Disaster Recovery

Bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen worden regelmatig getest om ervoor te zorgen dat essentiële systemen en diensten effectief kunnen worden hersteld, dat tekortkomingen worden aangepakt en dat het plan relevant blijft. Dit vereist een zorgvuldige voorbereiding, documentatie, rapportage de resultaten, de implementatie van een actieplan. De mate van testherstel in afzonderlijke applicaties varieert van geïntegreerde testscenario’s tot end-to-end- tests en geïntegreerde leverancierstests. Door het testen van bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen komen tekortkomingen aan het licht en kunnen vervolgens de plannen worden verbeterd.

Toetsingskader

  • Bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen worden getest via goedgekeurde, geïntegreerde test-/herstelscenario’s.
  • Er is voorzien in een gedegen voorbereiding, documentatie, rapportage van de testresultaten en, afhankelijk van de resultaten, uitvoering van een actieplan.
  • Bedrijfs- en IT-continuïteitsplannen worden op regelmatige basis getest (ten minste eenmaal per jaar) om ervoor te zorgen dat essentiële systemen effectief kunnen worden hersteld, dat tekortkomingen worden aangepakt en dat het plan up-to-date blijft.

Hoe pak je dit aan?

Stel een Disaster Recovery Plan op, om bij een calamiteit schade te minimaliseren en de continuïteit van jullie bedrijfsvoering te waarborgen. Test voor kritische applicaties jaarlijks of de plannen werken.

Wat kan Heutink ICT hierin voor jullie betekenen?

  • Deze norm valt buiten onze dienstverlening.
Fasering
  • Mitigeren hoge risico's
Domein
  • Bedrijfscontinuïteitsmanagement
Dienst
  • Dienst van derden
Normfocus
  • Visie, beleid en organisatie
Verantwoordelijkheid
  • Onderwijsorganisatie

Benieuwd naar onze visie op digitale veiligheid en privacy?

We hebben een bredere opvatting over digitale veiligheid en privacy die we samen met de door ons geïmplementeerde processen en systemen hebben beschreven in de beveiligingswijzer. Ben jij bestuurder of bovenschoolse ict'er en klant bij ons? Vraag dan onze beveiligingswijzer aan.

Vraag de beveiligingswijzer aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico