Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar normen

BC.04 Gegevensreplicatie

Gegevensreplicatie is opgezet tussen de productiefaciliteit van de organisatie en de disaster-recoveryfaciliteit, zodat kritieke financiële en operationele gegevens op korte termijn beschikbaar zijn. Replicatiestatus wordt bewaakt als onderdeel van het bewakingsproces voor systeemtaken. Als datareplicatie goed is geconfigureerd zullen tijdens een incident gegevens tijdig beschikbaar zijn.

Toetsingskader

  • Er is een datareplicatieproces geïmplementeerd in de faciliteiten voor productie- en disaster recovery van de organisatie.
  • In het geval van een incident zijn data op korte termijn beschikbaar.
  • De organisatie heeft inzicht in welke financiële en operationele data essentieel zijn en dus gerepliceerd moeten worden. Dit is goedgekeurd door het senior management.

Hoe pak je dit aan?

Sla de gegevens uit de applicaties binnen jullie organisatie op minstens twee plekken op. Ontwikkel beleid voor het repliceren van data en systemen, met een gedetailleerd overzicht van alle kritieke replicatiemedia. Omdat repliceren automatisch voortkomt uit back-uppen, zou je dit onderdeel ook kunnen meenemen in jullie back-upbeleid.

Wat kan Heutink ICT hierin voor jullie betekenen?

Fasering
  • Mitigeren medium risico's
Domein
  • Bedrijfscontinuïteitsmanagement
Diensten
  • Dienst van derden
  • Dienst van Heutink ICT
Normfocus
  • De techniek op orde
Verantwoordelijkheid
  • Leverancier & onderwijsorganisatie

Benieuwd naar onze visie op digitale veiligheid en privacy?

We hebben een bredere opvatting over digitale veiligheid en privacy die we samen met de door ons geïmplementeerde processen en systemen hebben beschreven in de beveiligingswijzer. Ben jij bestuurder of bovenschoolse ict'er en klant bij ons? Vraag dan onze beveiligingswijzer aan.

Vraag de beveiligingswijzer aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico