Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar normen

DM.04 Inrichting van opslag en retentie

Er zijn procedures gedefinieerd en geïmplementeerd voor het effectief en efficiënt opslaan, bewaren en archiveren van gegevens, zodat wordt voldaan aan organisatiedoelstellingen, het (informatie)beveiligingsbeleid van de organisatie en wettelijke vereisten. Procedures worden gedefinieerd en geïmplementeerd om te voldoen aan de organisatiedoelstellingen, het (informatie)beveiligingsbeleid van de organisatie en de wettelijke vereisten.

Toetsingskader

 • Er zijn formele procedures en richtlijnen voor het opslaan, bewaren en archiveren van data
 • Er is voor gezorgd dat deze eisen in overeenstemming zijn
  met (informatie)beveiligingsbeleid, contractuele afspraken
  en wet- en regelgeving
 • In lijn met bedrijfsvoering zijn er eisen gesteld aan het opslaan, bewaren en archiveren van data (technieken) en deze zijn geïmplementeerd

Hoe pak je dit aan?

Maak inzichtelijk hoe vaak er wordt opgeslagen, wat er wordt bewaard en gearchiveerd en wat het restorebeleid is. Neem ook het onderwerp back-up op in jullie IBP-beleid. Stel termijnen vast voor het archiveren en verwijderen van alle data- en documenttypen.

Wat kan Heutink ICT voor jullie betekenen?

Fasering
 • Mitigeren medium risico's
Domein
 • Datamanagement
Diensten
 • Dienst van derden
 • Dienst van Heutink ICT
Normfocus
 • De techniek op orde
Verantwoordelijkheid
 • Leverancier & onderwijsorganisatie

Benieuwd naar onze visie op digitale veiligheid en privacy?

We hebben een bredere opvatting over digitale veiligheid en privacy die we samen met de door ons geïmplementeerde processen en systemen hebben beschreven in de beveiligingswijzer. Ben jij bestuurder of bovenschoolse ict'er en klant bij ons? Vraag dan onze beveiligingswijzer aan.

Vraag de beveiligingswijzer aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico