Ga terug
Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader. Hoe regel ik dat?
Er speelt veel rondom privacy & security in het onderwijs. Wij helpen je te voldoen aan deze normen en richtlijnen.
Terug naar normen

GO.02 Beleid

De organisatie heeft een (informatie)beveiligingsbeleid vastgesteld, beschreven en gecommuniceerd met medewerkers. Indien van toepassing wordt het beleid ook actief mee gedeeld aan leveranciers en contractpartners. Het beleid wordt regelmatig geëvalueerd en zo nodig geactualiseerd en goedgekeurd door het senior management. Met een beleid zijn er vastgestelde richtlijnen om te voldoen aan de wet- en regelgeving en/of interne informatiebeveiligingseisen. Door dit te communiceren aan medewerkers en leveranciers, is voor iedereen duidelijk binnen welke kaders zij geacht worden te handelen.

Hoe pak je dit aan?

Formuleer een gedegen informatiebeveiligingsbeleid, dan kun je proactief reageren op de steeds veranderende bedreigingen en eisen op het gebied van digitale veiligheid. Publiceer dit beleid op bijvoorbeeld jullie intranet, zodat huidige én nieuwe medewerkers er kennis van kunnen nemen. Laat het informatiebeveiligingsbeleid minimaal twee keer per jaar evalueren.

Wat kan Heutink ICT hierin voor jullie betekenen?

Fasering
  • De basis op orde
Domein
  • Bestuur
Diensten
  • Dienst van derden
  • Dienst van Heutink ICT
Normfocus
  • Visie, beleid en organisatie
Verantwoordelijkheid
  • Onderwijsorganisatie

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico