Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar normen

GO.02 Beleid

De organisatie heeft een (informatie)beveiligingsbeleid vastgesteld, beschreven en gecommuniceerd met medewerkers. Indien van toepassing wordt het beleid ook actief mee gedeeld aan leveranciers en contractpartners. Het beleid wordt regelmatig geëvalueerd en zo nodig geactualiseerd en goedgekeurd door het senior management. Met een beleid zijn er vastgestelde richtlijnen om te voldoen aan de wet- en regelgeving en/of interne informatiebeveiligingseisen. Door dit te communiceren aan medewerkers en leveranciers, is voor iedereen duidelijk binnen welke kaders zij geacht worden te handelen.

Hoe pak je dit aan?

Formuleer een gedegen informatiebeveiligingsbeleid, dan kun je proactief reageren op de steeds veranderende bedreigingen en eisen op het gebied van digitale veiligheid. Publiceer dit beleid op bijvoorbeeld jullie intranet, zodat huidige én nieuwe medewerkers er kennis van kunnen nemen. Laat het informatiebeveiligingsbeleid minimaal twee keer per jaar evalueren.

Wat kan Heutink ICT hierin voor jullie betekenen?

Fasering
  • De basis op orde
Domein
  • Bestuur
Diensten
  • Dienst van derden
  • Dienst van Heutink ICT
Normfocus
  • Visie, beleid en organisatie
Verantwoordelijkheid
  • Onderwijsorganisatie

Benieuwd naar onze visie op digitale veiligheid en privacy?

We hebben een bredere opvatting over digitale veiligheid en privacy die we samen met de door ons geïmplementeerde processen en systemen hebben beschreven in de beveiligingswijzer. Ben jij bestuurder of bovenschoolse ict'er en klant bij ons? Vraag dan onze beveiligingswijzer aan.

Vraag de beveiligingswijzer aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico