Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar normen

HR.01 Werving

Rekruteringsprocessen voor personeel worden onderhouden in overeenstemming met het algemene personeelsbeleid en de procedures van de organisatie (bijvoorbeeld werving, positieve werkomgeving, oriëntatie, enzovoorts). Processen worden geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat de organisatie beschikt over geschikt (IT-)personeel, met de vaardigheden die nodig zijn om de organisatiedoelen te bereiken. Screening maakt deel uit van het rekruteringsproces. De mate en frequentie waarmee deze screening wordt uitgevoerd, worden bepaald door hoe gevoelig en/of cruciaal de functie is. Screening wordt geïmplementeerd voor werknemers, aannemers en leveranciers. Met behulp van goed ingerichte wervingsprocessen wordt geborgd dat er voldoende IT-personeel is en de werknemers juist gekwalificeerd en gescreend zijn.

Toetsingskader

Wervingsprocessen voor (IT-)personeel zijn vastgelegd en geïmplementeerd, conform het algemene personeelsbeleid en procedures (bijv. aanname, positieve werkomgeving, oriëntatie)Screening is onderdeel van het wervingsproces voor (IT-)personeel. Hoe grondig en vaak deze screening wordt geëvalueerd is afhankelijk van de gevoeligheid/het belang van de functie. De screening vindt plaats voor personeel, aannemers en leveranciersEr zijn processen geïmplementeerd om te garanderen dat het (IT-)personeel goed is toegerust om bedrijfsdoelen te behalenDe processen zijn goedgekeurd door het bevoegd gezag

Hoe pak je dit aan?

Laat HR in het personeelsbeleid opnemen dat bij het werven en selecteren van IT-medewerkers voldoende aandacht is voor kwalificaties en dat cv’s goed worden gecheckt. Met goed ingerichte wervingsprocessen zorg je ervoor dat er steeds voldoende IT-medewerkers zijn en dat zij juist gekwalificeerd en grondig gescreend zijn.

Wat kan Heutink ICT voor jullie betekenen?

  • Deze norm valt buiten onze dienstverlening.
Fasering
  • Mitigeren medium risico's
Domein
  • Personeelsbeheer
Dienst
  • Dienst van derden
Normfocus
  • De menselijke factor
Verantwoordelijkheid
  • Onderwijsorganisatie

Benieuwd naar onze visie op digitale veiligheid en privacy?

We hebben een bredere opvatting over digitale veiligheid en privacy die we samen met de door ons geïmplementeerde processen en systemen hebben beschreven in de beveiligingswijzer. Ben jij bestuurder of bovenschoolse ict'er en klant bij ons? Vraag dan onze beveiligingswijzer aan.

Vraag de beveiligingswijzer aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico