Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar normen

HR.05 Kennisdeling

Overdracht van kennis en vaardigheden is geregeld, zodat eindgebruikers het systeem effectief en efficiënt kunnen gebruiken om bedrijfsprocessen te ondersteunen. Kennis en vaardigheden worden overgedragen zodat beheerders en technisch ondersteunend personeel het systeem en de bijbehorende infrastructuur op effectieve en efficiënte wijze kunnen leveren, ondersteunen en onderhouden.

De aanwezigheid van procedures en werkinstructies maakt kennisoverdracht mogelijk en leidt tot een doelmatig en efficiënt gebruik van systemen voor het ondersteunen van bedrijfsprocessen.

Toetsingskader

Er zijn goedgekeurde processen op organisatieniveau geïmplementeerd om kennis over te dragen en gepaste documentatie-, trainings- en implementatiematerialen te onderhouden, zodat systemen op effectieve wijze businessprocessen kunnen ondersteunen. Hier zijn zowel eindgebruikers als operationele en technische support bij betrokken.

Hoe pak je dit aan?

Formuleer en implementeer een beleid voor overdracht van kennis (inclusief de stappen van functieoverdracht). Met procedures en werkinstructies maak je kennisoverdracht mogelijk en zorg je voor een efficiënt gebruik van systemen voor het ondersteunen van bedrijfsprocessen.

Wat kan Heutink ICT hierin voor jullie betekenen?

  • Consultancy (Cybersecurity Consultant/Privacy Officer/ICT-regisseur).
  • Coördinatie van beleidsontwikkeling, planningsinitiatieven en actieformulering.
  • Intranet om kennis te verzamelen en te delen.
Fasering
  • Verdere verfijning
Domein
  • Personeelsbeheer
Diensten
  • Dienst van derden
  • Dienst van Heutink ICT
Normfocus
  • De menselijke factor
Verantwoordelijkheid
  • Onderwijsorganisatie

Benieuwd naar onze visie op digitale veiligheid en privacy?

We hebben een bredere opvatting over digitale veiligheid en privacy die we samen met de door ons geïmplementeerde processen en systemen hebben beschreven in de beveiligingswijzer. Ben jij bestuurder of bovenschoolse ict'er en klant bij ons? Vraag dan onze beveiligingswijzer aan.

Vraag de beveiligingswijzer aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico