Ga terug
Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader. Hoe regel ik dat?
Er speelt veel rondom privacy & security in het onderwijs. Wij helpen je te voldoen aan deze normen en richtlijnen.
Terug naar normen

OP.03 Capacity and Performance Management

De organisatie heeft procedures geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat de prestaties en capaciteit van IT-services en de IT-infrastructuur de overeengekomen servicedoelstellingen op een kosteneffectieve en tijdige manier kunnen realiseren. Capacity and performance management houdt rekening met alle middelen die nodig zijn om de IT-service te leveren en met plannen voor korte, middellange en lange termijn business requirements, inclusief het voorspellen van toekomstige behoeften op basis van eisen voor werkbelasting, opslag en onvoorziene gebeurtenissen. Om aan gebruikersbehoeften te kunnen blijven voldoen, is het belangrijk om deze behoeften te anticiperen, en de capaciteit van IT-services daarop af te stemmen, bijvoorbeeld op het gebied van bandbreedte of opslagruimte. Capacity and performance management is van belang om de capaciteit en prestaties van de IT-services te monitoren en te beoordelen, zodat tijdig kan worden ingegrepen als uitbreiding of verbetering van de systemen noodzakelijk blijkt.

Toetsingskader

  • Er is een proces (en technologie) gedefinieerd en geïmplementeerd om samenhangende tracking en geautomatiseerde rapportage van “raw performance metrics” op server- of partition-niveau te bewerkstelligen.
  • De geautomatiseerde periodieke rapportage op basis van metrics wordt voor het grootste deel van de infrastructuur gedaan. Deze rapportages maken het signaleren van trends en problemen mogelijk en geven beperkt inzicht in toekomstige behoeften.

Hoe pak je dit aan?

Voorkom verrassingen: ontwikkel enkele basisprocessen voor het beheer van de IT-componenten binnen jullie organisatie. Denk aan de capaciteit van de internetverbinding van scholen.

Wat kan Heutink ICT voor jullie betekenen?

Fasering
  • Mitigeren medium risico's
Domein
  • IT-operatie
Diensten
  • Dienst van derden
  • Dienst van Heutink ICT
Normfocus's
  • De techniek op orde
  • Uitgebreide beveiliging
Verantwoordelijkheid
  • Leverancier & onderwijsorganisatie

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico