Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar normen

SM.10 Cryptographic Key Management

Er zijn beleid en procedures voor het genereren, veranderen, intrekken, vernietigen, verspreiden, certificeren, opslag, invoer, gebruik en archivering van cryptografische sleutels om sleutels te beschermen tegen aanpassing en ongeautoriseerde toegang.

Cryptographic Key Management is belangrijk voor de bescherming betreffende vertrouwelijkheid, authenticiteit of integriteit van informatie. Dit beperkt het risico op diefstal, corruptie en onjuist of ongeautoriseerd gebruik van informatiemiddelen.

Toetsingskader

  • Er zijn formeel vastgelegd beleid en procedures voor Key Lifecycle Management.
  • De vertrouwelijkheid en integriteit van private keys wordt afgedwongen.
  • Beschermende maatregelen zijn geïmplementeerd om informatie veilig met elkaar te kunnen delen (bijvoorbeeld door toepassing van encryptie).

Hoe pak je dit aan?

Het schrijven van effectief beleid voor Cryptographic Key Management is essentieel om de veiligheid van gevoelige informatie en communicatie te waarborgen. Zorg ervoor dat het beleid ook gaat over de verantwoordelijkheden van medewerkers en de technische maatregelen die worden gebruikt om de integriteit en vertrouwelijkheid van cryptografische sleutels te waarborgen.

Wat kan Heutink ICT voor jullie betekenen?

  • Deze norm valt buiten onze dienstverlening
Fasering
  • Verdere verfijning
Domein
  • Security Management
Dienst
  • Dienst van derden
Normfocus
  • Uitgebreide beveiliging
Verantwoordelijkheid
  • Onderwijsorganisatie

Benieuwd naar onze visie op digitale veiligheid en privacy?

We hebben een bredere opvatting over digitale veiligheid en privacy die we samen met de door ons geïmplementeerde processen en systemen hebben beschreven in de beveiligingswijzer. Ben jij bestuurder of bovenschoolse ict'er en klant bij ons? Vraag dan onze beveiligingswijzer aan.

Vraag de beveiligingswijzer aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico