Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.

Studiereis BETT 2023

Een reis vol inspiratie en verbinding

De studiereis BETT 2023 staat weer gepland. Van dinsdag 28 t/m vrijdag 31 maart verblijven we met jullie in het mooie London.

Tijdens deze drie dagen staan er veel interessante onderwerpen op het programma

Na een lange periode van afwezigheid zal de BETT 2023 nog interessanter zijn en veel nieuwe ontwikkelingen laten zien. Het onderwijs heeft, zoals je weet, allerlei ontwikkelingen versneld en verplicht moeten doorvoeren. De BETT geeft je de mogelijkheid om de nieuwste ontwikkelingen, die in het onderwijs spelen, in de praktijk te ontdekken en onderzoeken.

Ook is er tijdens deze dagen de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een referentie school. Hier kun je in de praktijk ervaren hoe in Engeland het onderwijs is ingericht. Uiteraard is er tussendoor ook nog tijd voor ontspanning en kun je donderdagmiddag, in plaats van een schoolbezoek, kiezen uit een bezoek aan een museum, een wandeling door London onder begeleiding van een Nederlandse gids of gewoon lekker vrije tijd.

Voorlopig programma

Maandag 20 maart
16.00 uur Pre-BETT meeting via teams met alle deelnemers. Reserveer dit moment alvast in je agenda. De uitnodiging met de link volgt nog.

Dinsdag 28 maart
19.30 uur vertrek Amsterdam Schiphol (AMS). Inchecken bij Central Park hotel, Londen

Woensdag 29 maart
Ochtend en middag: Beursbezoek BETT en inspiratiesessie HP en Google
Avond: Diner & Pubquiz

Donderdag 30 maart
Ochtend: Beursbezoek BETT en inspiratiesessie Lenovo en Microsoft
Middag: keuze uit diverse excursies (bijv. schoolbezoek, museumtour, wandeling of vrije tijd)
Avond: Diner

Vrijdag 31 maart
Ochtend: Vrije tijd tot 14.00 uur
Middag: 17.10 uur vertrek naar Amsterdam via luchthaven London City (LCY)
Avond: 19.20 uur aankomst Amsterdam Schiphol (AMS)

Gedetailleerde invulling van het programma met tijden volgt nog. Houd deze pagina goed in de gaten.

Voor donderdagmiddag 30 maart kan jij je eigen programma samenstellen door één van onderstaande activiteiten te kiezen

Kies je persoonlijk programma

 • Microsoft Showcaseschool
 • Google Showcaseschool
 • Museumtour: Het Sience Museum
 • Wandeltour door Oost-Londen
 • Vrije tijd

Onze Microsoft Showcase school is de Danesfield School in Marlow, dit is een klein stadje buiten Londen. Danesfield was tijdens de pandemie te zien in tv-advertenties voor Microsoft Teams. Zo goed zijn zij! Bekijk hier de reclame. Neem daarnaast ook rustig een kijkje op de website van de school.

Website: Welcome to Danesfield School

Onze Google Showcase school is de Britannia Village in Londen. Deze school is erkend als een Google Reference School. Alle klaslokalen hebben interactieve whiteboards en in de jaren 2 t/m 6 hebben de leerlingen elk een Chromebook, waardoor ze direct toegang hebben tot Google Suite. De leraren zijn goed opgeleid in het gebruik van ICT, wat betekent dat ze in staat zijn om uitstekende klassikale praktijken te demonstreren en het leren na de schooldag te vergemakkelijken; dit kwam tot uiting in het uitgebreide online leren van de leerkrachten tijdens de recente lockdown.

Website: Welcome to Britannia Village School

Het Sience Museum is een wetenschappelijk museum aan Exhibition Road in South Kensington. Het heeft in de collectie een aantal grote wetenschappelijke uitvindingen van de laatste driehonderd jaar. Het Londense Sience Museum is een van de grootste wetenschapsmusea ter wereld. Leuk weetje is dat er momenteel een tentoonstelling is over hoe snel je een effectief vaccin ontwikkelt om een wereldwijde pandemie te bestrijdende: The race for a covid-19 vaccine.

Website: Sience Museum

Ontdek Oost-Londen met de Nederlandse gids Zarine. Zij leidt jullie door de bekende Brick Lane en omliggende straten in deze trendy en artistieke wijk. Tegenwoordig is Brick Lane vooral een verzameling van Bengalen, grafitti-artiesten, hipsters en kunstenaars. Je vindt er onder andere de legendarische bierbrouwerij Trauma Brewery waarin tegenwoordig alternatieve kledingzaken, pubs en restaurants gevestigd zijn. Daarnaast laat zij jullie de mooiste London Highlights aan de Theems zien.

Website: Wandeltour Oost-London

Wil je niet deelnemen aan één van bovenstaande activiteiten dan kun je natuurlijk ook kiezen voor wat tijd voor jezelf. Let op: vrijdagmorgen tot 14.00 uur heb je ook nog tijd om de stad in te gaan.

Praktisch informatie

BETT
De BETT vindt plaats in de ExCeL in Londen, een grote beurslocatie ingericht met allerlei stands van educatieve bedrijven en verschillende arena’s/podia waarop doorlopend interessante toespraken worden gegeven over verschillende facetten van ICT in het onderwijs. Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit het bezoek haalt, raden we je aan om voor de tijd de BETT-app te downloaden op je telefoon. Je vindt de BETT 2023 - Official Event App in de Play Store (Android) of de App Store (Apple).

Openbaar vervoer
Je krijgt van ons een Oyster-card, de OV-chipkaart voor gebruik in Londen, met voldoende reistegoed (25 GBP). Hiermee kun je gebruik maken van de bus en van de metro om van bestemming naar bestemming te komen. Alle lijnen zijn geïntegreerd in Google Maps zodat je via deze app je reis kunt plannen indien je op eigen gelegenheid Londen in gaat of je de groep kwijtraakt.

Elektriciteit
In Engeland worden de stopcontacten van Type G gebruikt. De netspanning is 230V en de frequentie is 50Hz. Je hebt dus een reisstekker nodig om gebruik te kunnen maken van de stopcontacten in Engeland. Voor meer informatie, check wereldstopcontacten.nl/engeland.

Munteenheid en pinnen
De officiële munteenheid van het Verenigd Koninkrijk is de pond, afgekort GBP of £. Op veel plekken in Londen vind je pinautomaten waar je ponden kunt pinnen met je Nederlandse pas (met Maestro of V-Pay) of creditcard. Let erop dat je bank of creditcardmaatschappij transactiekosten in rekening kan brengen voor het pinnen van geld. Deze kosten verschillen per bank en creditcardmaatschappij. Kijk voor de actuele kosten op de website van je bank.

Alarmnummer
In Engeland kun je in geval van nood zowel 112 als 999 bellen.

Belangrijke informatie

Algemeen

 • Je moet jezelf vooraf registreren voor de BETT via bettshow.com. Het entreebewijs print je uit en neem je mee om zo oponthoud bij de entree te vermijden
 • De reisleiding is te bereiken via Bianca Immerman op +31 (0)652311981 met als back-up Robert Terhalle op +31 (0)653575301. Sla deze nummers tijdig op zodat deze nummers in noodgevallen binnen handbereik zijn
 • Je handbagage mag bij KLM maximaal 55 x 35 x 25 cm groot zijn. Aan het persoonlijke item zit een limiet van 40 x 30 x 15 cm. Je totale handbagage, inclusief je persoonlijke item, mag maximaal 12 kg wegen
 • Er is vóór vertrek op Schiphol geen maaltijd inbegrepen
 • Drankjes aan de bar en op de kamer zijn voor eigen rekening
 • Je reist en neemt deel aan deze studiereis onder eigen verantwoording en beschikt over een eigen (reis)verzekering
 • Kopie paspoort en foto voor 15 februari 2023 doormailen naar j.kuilder@heutink-ict.nl

Checklist
Naast de reguliere zaken voor een korte trip willen we nog even de aandacht vestigen op onderstaande zaken:

 • Paspoort (min. een half jaar geldig bij aankomst) ID-kaart is niet meer geldig na BREXIT
 • Pinpas en/of credit card
 • Persoonlijke entreebewijs BETT 2023
 • Reisverzekering
 • Opladers en wereldstekkers

Reisorganisatie
Bianca Immerman
M: +31 (0)652311981
E: b.immerman@heutink-ict.nl

Robert Terhalle
M: +31 (0)653575301
E: r.terhalle@heutink-ict.nl

Administratie
José Kuilder
T: +31 (0)74-2404606
M: +31 (0)615088077
E: j.kuilder@heutink-ict.nl

Vlucht- en reisinformatie

Dinsdag 28 maart: Vlucht KL 997 Amsterdam 19.30 uur – Londen City 19.40 uur
Vrijdag 31 maart: Vlucht KL 990 London City 17.10 uur - Amsterdam 19.20 uur

Adressen en metro

Belangrijke adressen en metrolijnen voor deze studiereis volgen nog.

Deelnemers en indeling groepen

Namen en groepen worden na definitieve inschrijving hier bekent gemaakt.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico