Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar Home

Google & Microsoft: het beste van twee werelden

Google en Microsoft zijn de twee grootste spelers in de digitalisering van het onderwijs. Ze bieden allebei een uitgebreide werkomgeving, maar die werkomgevingen zijn wel behoorlijk verschillend. Google Workspace for Education is sterk gericht op het primaire proces in het onderwijs; het lesgeven zelf. Microsoft Office 365 is ideaal voor de communicatie en samenwerking achter de schermen van dat primaire proces. De een is vooral toegankelijk, de ander vooral veelzijdig. Maar wat is nou de beste keuze?

Vraag een adviesgesprek aan

Kiezen hoeft niet

Het mooie is: je hoeft helemaal niet te kiezen. Steeds meer scholen gaan voor een hybride oplossing waarin het primaire en secundaire proces elk hun eigen werkomgeving krijgen. Zo profiteren leraren van alle voordelen van zowel Google als Microsoft, in de klas én daarbuiten. En voor de ICT'er is het allemaal nog een stuk eenvoudiger te beheren ook, want ook in dat opzicht zijn de beide omgevingen netjes van elkaar gescheiden.

Microsoft voor het secundaire proces

Microsoft Office 365 biedt een ruime keuze aan applicaties voor het secundaire proces, zoals Word en Outlook. Maar ook relatief nieuwe tools, zoals Microsoft Teams, het ideale platform voor bijvoorbeeld chatten, vergaderen en (samen)werken in documenten. De grote kracht van Microsoft is de veelzijdigheid. Maar in het primaire proces kan de veelheid aan mogelijkheden juist verwarrend werken. Daar werkt de toegankelijkheid van Google beter.

Elke keuze is goed

Je kunt niet zeggen dat de ene werkomgeving 'beter' is dan de andere. Als je puur kijkt naar de cloudmogelijkheden, heeft Google een voorsprong. Maar kijk je naar de apps, dan heeft Microsoft veel meer te bieden, en het is allemaal nog offline beschikbaar ook. Dus: Google, Microsoft of toch allebei? Elke keuze is goed, als hij maar past bij wat jullie er op school mee willen. En welke keuze je ook maakt, wij hebben de ervaring om je te helpen er de beste invulling aan te geven.

Adviesgesprek aanvragen Google & Microsoft: het beste van twee werelden

Meer weten? We helpen je graag verder met een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan een gesprek in

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico