Ga terug
Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader. Hoe regel ik dat?
Er speelt veel rondom privacy & security in het onderwijs. Wij helpen je te voldoen aan deze normen en richtlijnen.
Navigeer naar
 • Navigeer naar
 • Basisbeveiliging
 • Uitgebreide beveiliging
 • De menselijke factor
Terug naar Home

Uitgebreide beveiliging

Veilig is veilig, zou je zeggen. Maar er zijn gradaties. De basisbeveiliging die wij leveren, verdient een rapportcijfer 6. Dat is een voldoende, maar het kan beter. Wil je dat jouw beveiliging een 8 of 9 verdient? Dan bieden wij een heel pakket aanvullende security-oplossingen waaruit je kunt kiezen.

Features

 • ATP voor Office 365

  Met ATP (Advanced Threat Protection) voor Office 365 zorgen wij ervoor dat jouw organisatie wordt beschermd tegen gevaarlijke koppelingen en schadelijke bijlagen die binnenkomen via bijvoorbeeld Outlook, Teams, SharePoint en OneDrive. En mocht het gebeuren dat ATP iets onderschept, dan treedt er een automatische onderzoeks- en responsfunctie in werking en wordt de inbreuk verholpen. ATP voor Office 365 wordt door ons geleverd inclusief consultancy. Lees meer

 • Multi Factor Authenticatie (MFA)

  MFA is een sterk wapen tegen hackers: een extra beveiligingscheck tijdens het inloggen, naast gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruikers die toegang willen tot een account of app, moeten hun identiteit nog een keer extra verifiëren, bijvoorbeeld via een speciale app of met een code die ze hebben ontvangen op hun telefoon. Wij helpen je bij het inrichten van MFA, het maken van keuzes hierin en het begeleiden van de medewerkers die met MFA aan de slag moeten.Lees meer

 • Online back-up

  Met Online back-up van Heutink ICT zorg je ervoor dat de bestanden waarmee jouw gebruikers werken in Office 365 of Google Workspace for Education dagelijks worden geback-upt. Als er gegevens corrupt zijn geraakt of per ongeluk zijn verwijderd, zijn ze vanuit Online back-up eenvoudig te herstellen. Online back-up is er in twee varianten: een back-up met een bewaartijd van 1 jaar en een back-up met een oneindige bewaartijd. Lees meer

 • ESET Endpoint Security Advanced

  De bekende NOD32 virusscanner is alweer een tijdje geleden opgevolgd door ESET Endpoint Security. De Advanced-versie van deze software beschermt niet alleen tegen traditionele virussen maar kan ook proactief nieuwe bedreigingen herkennen. Bovendien biedt hij bescherming tegen moderne bedreigingen als spyware, hacking en ransomware.

 • Microsoft Azure Identity Provider (IdP)

  Met Microsoft Azure IdP kun je als medewerker of leerling veilig met je Microsoft-account inloggen in alle gangbare applicaties die je gebruikt. De Identity Provider is dan de partij die je identiteit verifieert en je als het ware een identiteitsbewijs geeft waarmee je je ook bij applicaties van andere spelers kunt identificeren. Dat werkt niet alleen veilig maar ook tijdbesparend: bij al die andere spelers hoef je niet steeds een compleet account aan te maken.

 • Eduroam

  Als uitbreiding op de WiFi-basisbeveiliging met WPA2 bieden wij de mogelijkheid van eduroam aan. Deze internationale roamingdienst voor het onderwijs zorgt ervoor dat leerkrachten en leerlingen toegang kunnen krijgen tot het draadloze gastnetwerk van andere scholen. Veilig en zonder extra inlog. Dat kan heel handig zijn, bijvoorbeeld wanneer twee scholen samen een project doen. Voordeel is ook dat de WPA2-key van jouw school niet openbaar wordt.

Beveiligd mailen

Office 365 biedt diverse functies voor extra veilig e-mailen. Zo kunnen we het zo voor je instellen dat e-mailverkeer wordt beveiligd door encryptie (versleuteling). Daardoor kan alleen de ontvanger het bericht en de eventuele bijlagen lezen. Mocht het onderschept worden, dan is het onleesbaar.

Doe de scan!

Benieuwd hoe veilig de IT-omgeving van jouw school/scholen is? Maak een afspraak voor een verhelderende scan door één van onze experts. Wil je eerst even sparren met één van onze experts? Geef dat aan in de opmerkingen.

Scan aanvragen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico