Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug

Bootcamp AI in het onderwijs

Artificial Intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie. We horen er de laatste tijd veel over in de media en niet altijd in een positieve zin. Maar welke kansen biedt AI voor het onderwijs? Er ontstaan steeds meer programma’s en tools op basis van AI die een hoop tijdswinst kunnen opleveren. Welke zijn dat dan en hoe zet je ze goed in? Tijdens deze Bootcamp kom je hier meer over te weten

Direct aanmelden

4 bijeenkomsten op een vaste locatie

Een boeiende bootcamps over "AI in het onderwijs", verspreid over vier bijeenkomsten. Deze bootcamp wordt dit jaar twee keer gehouden op een vaste locatie in het najaar. Met een beperkt aantal plekken. Heb jij interesse? Schrijf je dan snel in.

Omschrijving bijeenkomsten

Bijeenkomst 1: Wat is AI?

In de eerste bijeenkomst zullen we inzicht bieden in Artificial Intelligence (AI). We beginnen met het definiëren en begrijpen van de kernconcepten, gevolgd door een verkenning van de geschiedenis. Daarna zullen we ingaan op de werking van AI en de verschillende soorten die momenteel bestaan. Daarnaast zullen we bespreken in hoeverre AI daadwerkelijk intelligent is en welke mogelijkheden en beperkingen het heeft. En tot slot maken we een begin aan het projectplan, dat in elke bijeenkomst aan bod komt.

Bijeenkomst 2: AI en Ethiek

In de tweede bijeenkomst zullen we ons richten op de ethische aspecten van het gebruik van AI We zullen kijken naar de aanwezigheid van vooroordelen en discriminatie binnen AI-systemen en hoe transparantie en verantwoordelijkheid van belang zijn bij het implementeren van AI in het onderwijs. Daarnaast zullen we de kwesties van privacy en gegevensbescherming bespreken, net als de opkomst van manipulatie en Deep-fake technologieën en de impact ervan op onze samenleving.

Bijeenkomst 3: AI Toepassingen

Tijdens de derde bijeenkomst zullen we ons concentreren op praktische toepassingen van in het onderwijs. We zullen bespreken hoe AI kan worden gebruikt door op de juiste manier te "prompten". Daarnaast verkennen we generatieve AI -technologieën en hoe deze kunnen worden toegepast in het onderwijs. Ook zullen we elkaar inspireren door zowel bekende als minder bekende toepassingen op een interactieve manier aan elkaar te laten zien en hun potentiële impact op het onderwijs te verkennen.

Bijeenkomst 4: Projectplan

Tijdens deze laatste bijeenkomst zullen deelnemers hun projectplannen presenteren voor de implementatie van AI in hun onderwijspraktijk.

Tijden

13:30 – 16:30 uur – Inclusief koffie/thee en wat lekkers

Data en locatie

  • Najaarsbootcamp AI Vianen
    18 sept, 2 okt, 23 okt, 6 nov
    Lage Biezenweg 3, 4131 LV Vianen
  • Najaarsbootcamp AI Hengelo
    18 sept, 2 okt, 23 okt, 6 nov
    Expolaan 50, 7556 BP Hengelo

Liever een bootcamp voor je gehele team?

Wil je de bootcamp inzetten voor je school of stichting op een door jou gekozen locatie? Bekijk de mogelijkheden.

Lees verder

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico