Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug

Webinar: Verbeter de beveiliging van je Microsoft 365 omgeving

Oplossingen voor de beveiliging van jouw school!

Webinar terugkijken

Waar gaan we het over hebben

Veel scholen werken dagelijks in de online omgeving van Microsoft 365. Leerkrachten slaan hun persoonlijke documenten op in OneDrive en sturen regelmatig e-mails. Vrijwel alle data waaraan samengewerkt wordt is opgeslagen in SharePoint omgeving al dan niet met Schoolintranet als praktisch startportaal. Ook Microsoft Teams is niet meer weg te denken als het gaat om videovergaderen, chatten met collega’s en leerlingen met alle bestandsopslag van dien.

Al deze online oplossingen zijn in de basis goed beveiligd, maar dat kan natuurlijk altijd beter. In dit webinar bespreken welke mogelijkheden er zijn om de beveiliging naar een hoger niveau te tillen met oplossingen als:

 • Multifactor Authenticatie (MFA)
 • Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP)
 • Online Back-up

Programma

Waar - Online (je ontvangt per e-mail een link naar de webinar)

Wanneer - 17 november

Hoe laat - 15.00 tot 16.00 uur

Doelgroep - Schoolbestuurders, directeuren, (bovenschoolse) ICT-coördinatoren

Inhoud

 • Multifactor Authenticatie (MFA)
  Tweestaps verificatie, aanmelden met een SMS-code of via een app, we horen het steeds meer. Dat dit een verstandige keuze is, daar zijn de meeste schoolbesturen inmiddels wel uit. We bespreken in het webinar hoe we dit bij scholen en besturen inzetten en wat we doen om ervoor te zorgen dat het niet alleen wordt gezien als extra last, maar dat gebruikers ook het nut en de noodzaak hiervan inzien.

 • Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP)
  Door gebruik te maken van ATP wordt je omgeving beschermd voor gevaarlijke koppelingen en schadelijke bijlagen via e-mail en andere tools (zoals OneDrive, SharePoint en Teams). We vertellen je welke stappen wij kunnen nemen om te zorgen voor een veilig ingerichte Microsoft 365 omgeving. Ook nemen we je mee in de manier waarop we een dergelijke inrichting van je omgeving doen en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

 • Online Back-up
  Onze collega's Turqay Gencay (cloud consultant) en Jan-Willem Voortman (sales consultant) staan stil bij het waarom van extra veiligstelling van je online omgeving en bestanden. We laten ook zien hoe je een robuuste back-up maakt en wat er dan wordt opgeslagen. Uiteraard bespreken we ook de verschillende mogelijkheden waarop data kan worden teruggeplaatst. Want back-uppen is één, maar terugzetten is een ander verhaal.

Digitale geletterdheid: Het begint bij de leerkracht

Hoe kom je tot een goede en passende aanpak van het digitaal geletterd maken van je leerlingen, met optimaal rendement van je IT-middelen? En hoe zorg je ervoor dat je leerkrachten beschikken over de competenties om het allemaal uit te voeren?

Lees verder

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico