Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.

Klantcase: De Rooi Pannen

De Rooi Pannen koos voor Digital Skills for Students

Digital Skills for Students is voor scholen in het voortgezet onderwijs een effectief middel om te werken aan de digitale geletterdheid die vandaag de dag zo hoog op de agenda staat. Geen wonder dat steeds meer vo-instellingen voor deze oplossing kiezen. Een daarvan is De Rooi Pannen in Eindhoven.

Robin Moest, van huis uit docent, was tot voor kort bovenschools ICT’er bij de centrale ICT-afdeling van De Rooi Pannen: “Ik fungeerde als een schakel tussen onderwijs en ICT. Maar de onderwijspraktijk bleef me trekken, en zo geef ik sinds het leerjaar 2023-2024 op onze locatie in Eindhoven invulling aan het onderwijs in digitale geletterdheid. Wat ons betreft hoort digitale geletterdheid nu al op de lestabel te staan, en niet pas in 2027. Wij vinden het trouwens belangrijk dat niet alleen onze leerlingen digitaal vaardig zijn, maar ook onze leraren. Zij krijgen van mij dan ook de nodige ondersteuning en coaching in het gebruik van hard- en software.”

Overtuigende demo

Op zoek naar wat er op de markt te vinden is aan lesmateriaal op het gebied van digitale geletterdheid kwam Robin Digital Skills for Students tegen. “We hebben een demo demo aangevraagd en op basis daarvan hebben we besloten ermee aan de slag te gaan. De soepele opstelling en de goede begeleiding vanuit Digital Skills for Kids hebben daarbij zeker ook een rol gespeeld. We kregen zeker niet het gevoel dat er een product over de schutting werd gegooid, en dat maken we wel eens anders mee.”

Aan de slag

Digital Skills for Students is in feite een verzameling van korte video-tutorials met bijbehorende oefeningen. Aan de hand daarvan maken leerlingen zelf bewijsstukken om te laten zien dat ze de besproken vaardigheden beheersen. “Die filmpjes stellen we beschikbaar via Teams, en we proberen zelf de vaardigheden te integreren in onze lessen. In ons geval – we zijn een Microsoft-school – gaat het vooral om vaardigheden in het gebruik van de Office Apps.” Met het installeren van Digital Skills for Students heeft Robin geen enkele moeite gehad. “Je downloadt een zipfile en die pak je uit op een schijf. Daarna heb ik alles in Teams gezet, en dat was het eigenlijk.”

Resultaten

Robin is tevreden over de resultaten tot nu toe. “Ik denk dat de digitale vaardigheden die leerlingen leren met Digital Skills for Students onmisbaar zijn in het onderwijs van nu. De Office-programma’s worden in alle vakken gebruikt en wanneer je als leerling niet snapt hoe het allemaal werkt, staat dat je hele ontwikkeling in de weg. De leraren zijn over het algemeen geïnteresseerd, ook in hoe het hen in hun lessen gaat helpen. We denken er overigens over om bestanden van Digital Skills ook aan hen ter beschikking te stellen, als een soort naslagwerk.”

Meer over Digital Skills for Students

Met Digital Skills for Students vergaren leerlingen in het vo de vaardigheden die ze nodig hebben om alles uit de mogelijkheden van Microsoft 365 en/of Google Workspace te halen. Daarbij wordt specifieke aandacht besteed aan veelgebruikte applicaties als Outlook, Agenda en Excel. Het mooie is dat de leerlingen er zelfstandig mee kunnen werken, in hun eigen tempo en zonder dat ze hun docent erbij nodig hebben. Bovendien is Digital Skills for Students zo opgezet dat het eenvoudig kan worden geïntegreerd in het bestaande lesaanbod. Karin en Shirley vertellen je er graag meer over.

Lees verder

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico