Ga terug
Predia touchscreens en andere hardware
Als jij op school prettig wilt werken met ICT, heb je een goede basis nodig. Met touchscreens, digiborden, devices en oplossingen voor opbergen en opladen. En natuurlijk de infrastructuur en connectiviteit om je ICT-oplossingen optimaal te laten werken.
Terug naar Home
Naar de opleiding Post-hbo I-Coach Ga

Mariska van der Brug volgde de opleiding Post-hbo I-Coach

Mariska van der Burg werkt 25 jaar in het onderwijs, waarvan de afgelopen vijf jaar bij Montessori Delft. Dat ze daar de rol van ICT'er vervult, vloeit min of meer voort uit haar afstudeeropdracht voor de Montessori-opleiding. In dat kader ontwikkelde ze een leerlijn digitale geletterdheid, en de stap naar de rol van ICT'er lag op dat moment voor de hand.

"Ik heb er ontzettend veel van geleerd"

In december 2019 ging Montessori Delft naar de cloud, met Google en MOO Startportaal als omgeving voor de leerlingen. "Henk Heurter van Heutink ICT had de kinderen net leren werken met Google Classroom toen in 2020 de eerste lockdown kwam. Wij waren natuurlijk helemaal blij dat we het al zover voor elkaar hadden. We hebben grote stappen kunnen zetten. Daardoor kreeg ik als ICT'er wel behoefte aan meer kennis. De opleiding Post-hbo I-Coach van Heutink ICT sloot goed aan op mijn opleidingswens, dus die ben ik gaan doen."

Praktijkgericht

Toen Mariska aan de opleiding begon, wist ze niet goed wat ze moest verwachten. "Maar het is me goed bevallen. Ik ben heel praktisch ingesteld, houd erg van dingen waar je gelijk mee aan de slag kunt in je dagelijkse omgeving. Alle opdrachten die we tijdens deze opleiding kregen, kon ik direct linken aan de praktijk. Toen we bijvoorbeeld gingen leren hoe je een projectplan schrijft, heb ik een onderwerp gepakt waar we als school toch al iets mee wilden. We hebben ook geleerd hoe je een ICT-beleidsplan schrijft, en heel veel van de opdrachten die we kregen kon ik daar zo inpassen. Zo ligt er nu een mooi concreet nieuw beleidsplan waarmee we weer stappen kunnen gaan zetten. Superfijn!"

Elkaar inspireren

Ook de interactie met andere deelnemers aan de opleiding was wat Mariska betreft een pluspunt. "Het is zo opgezet dat je de ruimte krijgt om elkaar te inspireren. Je hoort van anderen waar zij mee bezig zijn en hoe het bij hen op school werkt. Zo vormen zich automatisch ook groepjes van mensen met wie je dingen deelt buiten de bijeenkomsten om." Het officieel erkende diploma heeft Mariska intussen behaald. "Het was best pittig, het heeft me gemiddeld ongeveer 4 uur per week gekost om ervoor te zorgen dat ik goed bij bleef en alles af had. Maar ik heb er ontzettend veel van geleerd. Het is zeker de moeite waard geweest."

"Ik zou er zelf niet direct voor gekozen hebben, maar nu vind ik het leuk om collega's te kunnen helpen en zelf dingen op te zetten. Ik werk nu bijvoorbeeld met een groepje ouders met een ICT-gerelateerd beroep die de leerlingen daarover vertellen."

De opleiding Post-hbo I-Coach: werken aan je eigen ontwikkeling én die van je school

Montessori Delft, onderwijs & opvang
Mariska van der Burg werkt 25 jaar in het onderwijs, waarvan de afgelopen vijf jaar bij Montessori Delft. Dat ze daar de rol van ICT'er vervult, vloeit min of meer voort uit haar afstudeeropdracht voor de Montessori-opleiding. In dat kader ontwikkelde ze een leerlijn digitale geletterdheid, en de stap naar de rol van ICT'er lag op dat moment voor de hand.

Is jouw opleidingsagenda voor 2022/2023 al ingevuld?

Download de nieuwe Scholingsgids
Ga

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico