Ga terug
Predia touchscreens en andere hardware
Als jij op school prettig wilt werken met ICT, heb je een goede basis nodig. Met touchscreens, digiborden, devices en oplossingen voor opbergen en opladen. En natuurlijk de infrastructuur en connectiviteit om je ICT-oplossingen optimaal te laten werken.
Terug naar Home

Een digitale toetsomgeving voor Nyenrode

Het jongste wapenfeit speelde zich af bij de Nyenrode Business Universiteit. Toetsen kunnen daar nu beveiligd worden afgenomen met behulp van een speciaal ontwikkelde Chrome-kiosk-app. De inmiddels gerealiseerde en met succes geteste toetsvoorziening bevindt zich in het Nyenrode-sportcentrum in Breukelen en omvat 380 examenplekken.


Een complete oplossing

De toetsvoorziening bestaat uit verschillende componenten. De technische omgeving is gebaseerd op de G Suite for Education-omgeving van Google, in combinatie met HP Chromebooks. Verder is een goed werkende WiFi geïnstalleerd. Om de Chromebooks te kunnen opbergen en opladen zijn er laptopkarren gekomen op de toetslocatie. Voor alle veiligheid zijn de karren door een externe partij voorzien van een blusinstallatie.

Digitaal toetsen als specialisme

Digitaal toetsen is binnen het Hoger Onderwijs in Nederland al enkele jaren een belangrijk thema. Er zijn zelfs experts die zich erop toeleggen om instellingen te begeleiden bij het realiseren van een totaaloplossing voor digitaal toetsen. Een van hen is Rob van den Heuvel van het gespecialiseerde onderwijsadviesbureau VDHC Digital e Toetsing. Hij is de projectleider die de implementatie van het digitaal toetsen van Nyenrode in goede banen leidt. Hij heeft dit ook voor diverse andere HO-instellingen gerealiseerd.

Ervaring in eerdere projecten

"In de projecten die ik doe kun je twee hoofdcomponenten onderscheiden", vertelt Rob: "de toetssoftware en de toetsvoorziening die je nodig hebt om beveiligd toetsen af te nemen. In het geval van Nyenrode had men op softwaregebied al gekozen voor Cirrus Assessment, en op hardwaregebied voor HP Chromebooks. Als projectleider heb ik hier de projectorganisatie opgezet en aangestuurd om digitaal toetsen in al zijn facetten te kunnen uitrollen. In de samenwerking met Heutink ICT kon ik gebruik maken van de ervaring die we hadden opgedaan in een eerder project dat we samen hebben aangevlogen, bij de Radboud Universiteit in Nijmegen."

Goede samenwerking

Bij de frequente contacten die Rob in het geval van Nyenrode onderhield met Heutink ICT ging het vooral over zaken als SLA's, groeimodellen en onderhoud & beheer. Rob heeft de samenwerking met Heutink ICT ervaren als zeer prettig. "De communicatie verliep uitstekend en alle afspraken werden steeds netjes nagekomen. Heutink ICT dacht ook actief mee over praktische zaken en kwam met goede adviezen, gevraagd en ongevraagd. Ze handelden snel als het nodig was en stelden zich steeds flexibel op. Het is fijn om met zo'n partij samen te werken."

Binnenkort ook in Amsterdam

De omgeving bevalt zo goed dat Nyenrode inmiddels heeft besloten dit voorjaar ook de locatie in Amsterdam uit te rusten met een vergelijkbare voorziening voor digitaal toetsen.

Meer informatie over Google Workspace for Education

Tools voor binnen én buiten de klas. Deze digitale gereedschapskist van Google maakt het makkelijk om samen te werken, elkaar feedback te geven en je werk te organiseren. 

Bekijk oplossing
Nyenrode Business Universiteit
De realisatie van de toetsvoorziening is gerealiseerd met HP Chromebooks, Google Workspace for Education, WiFi voorzieningen en Predia Carts voor het opbergen en opladen.
Onze oplossingen:
  • Google Workspace for Education
  • Predia touchscreens en andere hardware

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico