Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Een digitale toetsomgeving voor Nyenrode

Het jongste wapenfeit speelde zich af bij de Nyenrode Business Universiteit. Toetsen kunnen daar nu beveiligd worden afgenomen met behulp van een speciaal ontwikkelde Chrome-kiosk-app. De inmiddels gerealiseerde en met succes geteste toetsvoorziening bevindt zich in het Nyenrode-sportcentrum in Breukelen en omvat 380 examenplekken.

Een complete oplossing

De toetsvoorziening bestaat uit verschillende componenten. De technische omgeving is gebaseerd op de G Suite for Education-omgeving van Google, in combinatie met HP Chromebooks. Verder is een goed werkende WiFi geïnstalleerd. Om de Chromebooks te kunnen opbergen en opladen zijn er laptopkarren gekomen op de toetslocatie. Voor alle veiligheid zijn de karren door een externe partij voorzien van een blusinstallatie.

Digitaal toetsen als specialisme

Digitaal toetsen is binnen het Hoger Onderwijs in Nederland al enkele jaren een belangrijk thema. Er zijn zelfs experts die zich erop toeleggen om instellingen te begeleiden bij het realiseren van een totaaloplossing voor digitaal toetsen. Een van hen is Rob van den Heuvel van het gespecialiseerde onderwijsadviesbureau VDHC Digital e Toetsing. Hij is de projectleider die de implementatie van het digitaal toetsen van Nyenrode in goede banen leidt. Hij heeft dit ook voor diverse andere HO-instellingen gerealiseerd.

Goede samenwerking

Bij de frequente contacten die Rob in het geval van Nyenrode onderhield met Heutink ICT ging het vooral over zaken als SLA's, groeimodellen en onderhoud & beheer. Rob heeft de samenwerking met Heutink ICT ervaren als zeer prettig. "De communicatie verliep uitstekend en alle afspraken werden steeds netjes nagekomen. Heutink ICT dacht ook actief mee over praktische zaken en kwam met goede adviezen, gevraagd en ongevraagd. Ze handelden snel als het nodig was en stelden zich steeds flexibel op. Het is fijn om met zo'n partij samen te werken."

Binnenkort ook in Amsterdam

De omgeving bevalt zo goed dat Nyenrode inmiddels heeft besloten dit voorjaar ook de locatie in Amsterdam uit te rusten met een vergelijkbare voorziening voor digitaal toetsen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico