Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

10 tips om mooiere foto's te maken met je mobiel

De koningspelen komen er weer aan. Een ideaal moment om met Klasbord je tijdlijn te vullen. Maar hoe maak je nou een mooie foto met je mobiel? Met deze 10 tips zorg je ervoor dat je mooie foto's krijgt om in je tijdlijn te plaatsen.

Bron: Route.nl

1. Maak je lens schoon

Veeg alle vuiltjes en vingerafdrukken van je lens voordat je aan de slag gaat met je mobiele telefoon. Zonder stof op je cameralens maak je natuurlijk veel scherpere fotos. De eerste stap in de goede richting.

2. Tik op het scherm om het beeld scherp te stellen

De camera van je telefoon stelt meestal scherp op het voorwerp dat het dichtste bij is, maar soms wil je liever scherp stellen op een ander punt. Tik met je vinger op het scherm op de plek waarop je scherp wilt stellen en het beeld past zich vanzelf aan.

3. Zoom niet in met digitale zoom

De meeste telefoons hebben digitale zoom, maar daarmee kun je beter niet inzoomen. Het beeld wordt daarmee namelijk alleen maar vergroot in plaats van daadwerkelijk in te zoomen op het onderwerp. Hierdoor wordt de foto korrelig en dat maakt een foto veel minder mooi. Kies ervoor om zelf dichter naar het onderwerp toe te gaan in plaats van in te zoomen.

4. Houd je telefoon recht

Zorg dat de horizon altijd recht op je foto staat. Een scheve foto kan soms best een leuk effect geven, maar doe dit alleen bij fotos waar de horizon niet op staat. Anders wordt de foto veel te onrustig.

5. Zorg voor goede belichting

Licht is heel belangrijk als je mooie fotos wilt maken. In het donker is het vrijwel onmogelijk om mooie fotos te maken met een mobiele telefoon en ook tijdens grijze winterdagen kun je mooie fotos wel vergeten. Maak dus gebruik van zonnige, lichte dagen. Als de zon net opgekomen is in de ochtend of vlak voor zonsondergang kun je de mooiste fotos maken. Als je binnen fotos maakt is het belangrijk om fotos te maken met het licht in je rug. Dat geeft het mooiste effect. In de buitenlucht kan het soms ook mooi zijn om fotos te maken terwijl je tegen de zon in kijkt. Experimenteer daar gewoon eens mee.

6. Leer de functies van je camera kennen

Sommige telefoons hebben speciale functies bij hun camera. Zo kun je bij sommige telefoons de witbalans van de camera aanpassen. Verken alle functies van je camera door online naar informatie te zoeken, de handleiding door te lezen of probeer gewoon eens wat. Als je alle functies door en door kent is het veel makkelijker om mooie resultaten te behalen.

7. Zet de flitser uit

Als je een mooie foto wilt maken kun je de flitser van je camera beter uit zetten. Fotos in het donker worden nu eenmaal niet zo helder, ook niet als je de flitser gebruikt. Maak fotos liever in een lichte omgeving overdag zonder flitser.

8. Gebruik een foto bewerk app

(VSCO cam, instagram, afterlight)
Experimenteer met verschillende apps om je fotos te bewerken. Gratis apps als VSCO cam, Instagram en Afterlight zijn perfect om mee te spelen. Probeer verschillende effecten uit en maak je fotos nog mooier dan ze al waren.

9. Houd je telefoon goed stil

Het lijkt zo simpel, maar veel fotos worden verpest doordat ze bewogen zijn. Probeer je telefoon zo stil mogelijk te houden als je een foto maakt. Houd je telefoon vast met twee handen en houd je armen dicht bij je lichaam. Zo kun je de telefoon stabiel vasthouden.

10. Oefenen, oefenen, oefenen

Blijven oefenen is natuurlijk de belangrijkste tip. Dat is nou eenmaal dé manier om ergens goed in te worden. Maak fotos tijdens je wandelingen en fietstochten, leg alles vast in huis, maak fotos van je familieleden en vrienden en ga zo maar door.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico