Al meer dan 1000 scholen toegang tot de MOO Suite
Op 2 november hebben we de bèta versie MOO Suite feestelijk gelanceerd. Sinds die livegang hebben al meer dan 1000 scholen aangegeven dat zij de nieuwe omgeving met daarin Startportaal en Basishub beschikbaar willen hebben op hun school of stichting.
Veel feedback uit de praktijk
Middels het ‘schuifje’ kunnen personeelsleden dan switchen naar de nieuwe omgeving en weer terug. Ruim 50.000 personeelsleden kunnen een kijkje nemen in het Startportaal van de nieuwe MOO Suite. Sommigen switchen weer terug naar het oude vertrouwde MOO, anderen blijven werken in de nieuwe omgeving. Een aantal daarvan is zo fanatiek dat ook de leerlingen al werken in de nieuwe omgeving. In totaal werken er nu al een kleine 300 leerlinggroepen in het nieuwe Startportaal!
Met al die gebruikers in de bèta omgeving halen we ook veel feedback op. Precies waarvoor een bèta versie bedoeld is. Dank voor alle nuttige tips en suggesties. Een aantal suggesties zijn al in onderzoek, in de planning of zelfs al in ontwikkeling. De motivatie om feedback serieus te nemen is groot, merken we bij onze ontwikkelafdeling. Het kan maar zo zijn dat een door jou ingebracht punt ineens opgelost is. Als je opnieuw inlogt in de bèta versie worden tussentijdse vernieuwingen met je gedeeld.
Een greep uit de feedback:
- Alles op één pagina is fijn, maar hierdoor mis je ook wel wat structuur. Dit kan wellicht weer aangebracht worden door
- Kleinere tegels in het Startportaal
- Tegels kunnen categoriseren
- Het is gebruiksvriendelijker
- Tegels toewijzen is veel eenvoudiger door de Schoolbibliotheek
De roadmap
Nu er al veel gebruikers werken in de MOO Suite halen we dus veel feedback op die we verwerken. We hebben echter ook nog een hele reeks functionaliteiten die we al in de planning hadden staan. Die worden continu toegevoegd aan het Startportaal en de Basishub. Ook staan er enkele grote releases op de planning voor het nieuwe jaar. Schermcontrole en de volledige versie van Basishub volgen snel in het nieuwe jaar. Later in het jaar volgen Apparaatbeheer en Klasbord. Met die laatste wordt ook de communicatie geïntegreerd. We houden je uiteraard continu op de hoogte van de aankomende releases.