Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

Concept kerndoelen digitale geletterdheid gepubliceerd

De concept kerndoelen digitale geletterdheid zijn bekendgemaakt door SLO en het ministerie van OCW. Goed om te zien dat ze er zijn! De concept kerndoelen zijn onder leiding van een procesregisseur ontwikkeld door een kerndoelenteam bestaande uit leraren uit het po en vo, vakexperts en curriculumexperts. Zij werden bijgestaan door een advieskring met vertegenwoordigers uit de onderwijssector en daarbuiten.

Digitale geletterdheid in de klas

"Ik weet zeker dat ze bij Heutink ICT allang hebben nagedacht over hoe je vorm kunt geven aan onderwijs in digitale geletterdheid, en dat ze ons daarin mee kunnen nemen"

- Valentine de Ruiter over Digitale geletterdheid | Burg. W.A. Storkschool

Krachtige samenhang met huidige curriculum

We zijn blij om te lezen dat de inhoud wordt verbonden aan de leergebieden die er al zijn en dat er mooie combinaties gemaakt kunnen worden in het huidige curriculum; de samenhang maakt het krachtig. Hierdoor krijgt digitale geletterdheid nog meer betekenis voor de leerlingen en is het niet weer een nieuw vak(gebied) dat erbij komt. Ook mooi om te zien dat het belang van het vakmanschap van de leraar en schoolleider als een belangrijke factor wordt gezien bij deze kerndoelen. Digitale geletterdheid begint bij de leerkracht! Voor een goede vertaalslag van kerndoelen naar onderwijsactiviteiten, didactiek en toetsing is de rol van leraren en schoolleiders cruciaal.

Vanuit een sterke visie naar de praktijk

Het is aan scholen om vanuit een goede en sterke visie de vertaalslag te maken naar de praktijk. Uiteraard helpen we graag om samen een visie en beleid op te stellen rondom digitale geletterdheid.

Succes met de implementatie!

Aan de slag met digitale geletterdheid

Wil jij digitale geletterdheid binnen jouw school of stichting op de kaart zetten? Dan is onze ICT-vaardigheidsscan een mooie eerste stap. Je kunt natuurlijk ook eerst contact met ons opnemen voor nadere informatie. Eén ding is nu al zeker: als jij aan de slag wilt met digitale geletterdheid, maak je er samen met Heutink ICT een succes van.

Adviesgesprek aanvragen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico