Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

De nieuwe MOO Suite: gemaakt voor de gebruiker

Woensdag 2 november was een gedenkwaardige dag in de geschiedenis van Heutink ICT. Tijdens onze Klantendag op de KNVB Campus in Zeist lieten we de bezoekers kennismaken met onze nieuwe MOO Suite. Deze lancering betekent een nieuwe grote stap in onze missie: de mogelijkheden van ICT laten werken voor het lerende kind. Maar hoe zijn we tot deze reuzenstap gekomen?

Hét veilige, vertrouwde en makkelijke educatieve ecosysteem

Voor Heutink ICT begon het allemaal ruim twintig jaar geleden, toen we het eerste dedicated netwerkconcept voor het onderwijs introduceerden. Zo’n tien jaar later gaven we daaraan een succesvol vervolg met de online leer- en werkom-geving MOO. Met name de afgelopen jaren zijn we ons gaan realiseren dat MOO in die vorm ook nog geen eindstation kon zijn. Vanuit dit besef kwamen we tot de nieuwe MOO Suite: een allesomvattende onderwijssuite met één herkenbare look & feel en een dito gebruikerservaring. Met deze totaaloplossing laten we als Heutink ICT eens temeer zien dat we in staat zijn ICT voor de gebruiker steeds toegankelijker te maken, hoe complex het achter de schermen ook wordt.

Afscheid van het ‘oude’ MOO

Dat het ‘oude’ MOO wat ons betreft niet meer voldeed, kwam voor een belangrijk deel door de stormachtige opkomst van de cloud, waarbij het onderwijs massaal koos voor werken met Microsoft en/of Google. Om mee te gaan in die ontwikkeling, besloten we te focussen op een optimale integratie met Microsoft en Google. We zagen bovendien dat onze toegevoegde waarde met name lag in het veilig automatiseren van de keten. Dat doen we door ook koppelingen te maken met bijvoorbeeld LASsen en HR-systemen voor zowel het PO als het VO. Zo halen we een enorme berg administratief werk en frustratie weg bij het onderwijs.

Naar één ecosysteem

En nu is er dus de MOO Suite. Die hebben we gebaseerd op MOO Startportaal, ons koppelplatform Basishub en de oplossingen die ik in hiervoor heb benoemd. Dat zijn allemaal oplossingen die we in de loop der jaren technisch hebben geperfectioneerd.

En toen alles technisch werkte zoals wij (en onze gebruikers!) wilden, vonden we dat een goed moment om een volgende stap te zetten. In de oude situatie werkten de genoemde oplossingen allemaal net even anders.

Het waren ook eigenlijk losse applicaties. Bovendien werden beheertaken en technische koppelingen vanuit ons Basishub op verschillende plekken in de applicaties aangeboden. En achter de schermen gebeurde van alles waar beheerders geen zicht of invloed op hadden. Dat wilden we anders. Vanuit de gedachte hoe complexer het wordt, hoe makkelijker wij het maken, bouwden we een ecosysteem waarin ketenintegratie verder gaat dan ooit.

Een ultieme educatieve suite van softwareproducten die zich kenmerkt door hoogwaardige technologie en een optimale en uniforme gebruikerservaring. En die continue wordt doorontwikkeld. Want al is de gelanceerde MOO Suite een fantastische stap voor onze klanten, er wordt nog volop gewerkt aan het toevoegen van extra features en koppelingen.

Samen naar meer tijd voor onderwijs

De MOO Suite onderstreept het ultieme doel dat we bij Heutink ICT nastreven: scholen moeten minder bezig zijn met hoe alles werkt en meer tijd hebben om de vele mogelijkheden van ICT te benutten.

Maar daarvoor is het wel cruciaal dat scholen ICT de aandacht geven die het verdient. Niet voor niets benadrukt de PO-Raad steeds weer hoe belangrijk het is dat scholen een visie ontwikkelen op ICT en die visie vertalen in passend beleid.

Die oproep wil ik ter afsluiting ook doen aan scholen en schoolbestuurders: Denk goed na over wat je wilt met ICT, bepaal zorgvuldig wat je wel en niet zelf wilt doen en hoe je dat gaat organiseren, en zorg dat je te allen tijde zelf de regie houdt. Dat is het ideale vertrekpunt om samen te komen tot meer tijd voor onderwijs.”

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico