Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Eenvoudig energie besparen met een nieuw touchscreen

Duurzaamheid kan een logische reden zijn om tot vervanging van een scherm over te gaan. De stijgende energieprijzen en klimaatverandering vragen namelijk om een duurzame omgang met energieverbruik. De nieuwste generatie Predia touchscreens verbruiken een stuk minder energie dan andere modellen.

Manieren om extra energie te besparen

Naast het standaard lagere energieverbruik, biedt de nieuwste software ook verschillende manieren om het energieverbruik nog verder omlaag te brengen. En de duurzaamheid van de schermen te verlengen.

 • Energy star keurmerk

  De Predia schermen zijn allemaal voorzien van het Energy star keurmerk. De helderheid van het scherm is eenvoudig aan te passen aan de omgeving.

 • Energiebesparingsmodus: SaveEnergy stand

  De Predia touchscreens zijn voorzien van verschillende standen die de leerkracht zelf kan aanzetten. De Dynamisch Stand (standaard) en de SaveEnergy stand. Wanneer de gebruiker de SaveEnergy stand aanzet kan deze tot wel 30% op het energieverbruik besparen en daarmee ook op de energiekosten.

 • Automatische slaapstand

  De automatische slaapstand kan aangezet worden bij inactiviteit. Zo staat het scherm alleen aan wanneer dat nodig is en wordt het stroomverbruik tot een absoluut minimum beperkt. Een mooie besparing in de kosten, en bovendien een verlenging van de levensduur van de apparatuur.

 • Uitbreiding met een Predia Sensorbox

  De Predia Sensorbox is een handig device waarmee je de luchtkwaliteit (temperatuur, luchtvochtigheid, CO2 en fijnstof) in het lokaal meet en monitort. Deze metingen worden digitaal, centraal voor je vastgelegd en kun je altijd inzien. Het apparaat beschikt ook over een PIR-bewegingssensor waarmee je flink energie kan besparen. De sensor meet namelijk activiteit in de ruimte en schakelt het scherm uit zodra er gedurende een periode geen beweging wordt gemeten. Daarnaast kun je door de temperatuur te monitoren je energie efficiënter verbruiken.

 • Nieuwste besturingssysteem Android 11

  Het nieuwe scherm heeft een groter intern vermogen (8GB RAM en 64GB ROM) en is voorzien van Android 11. Deze Android module kun je upgraden, waardoor je langer verzekerd bent van de laatste nieuwe updates en veiligheidspatches.

Duurzame vervanging

Wist jij dat wij een duurzame vervangingsvraag ondersteunen? Dat wil zeggen dat we goed kijken welke onderdelen van je totale setup nog bruikbaar zijn. Misschien kan de huidige lift bijvoorbeeld nog prima langer mee. Na de installatie verzorgen wij een duurzame afvoer van het oude scherm. Wij dragen de schermen over aan onze gerenommeerde recycling partner. Deze partner zorgt voor recycling volgens de ISO-standaarden.

Gemaakt van recyclebaar materiaal

Wist je dat de Predia schermen tot 90% gerecycled kunnen worden? De schermen worden geproduceerd van recyclebaar materiaal om de inzet van nieuwe grondstoffen te beperken.

Al met al zijn er heel wat mogelijkheden om op een verantwoorde manier touchscreens in te zetten op school. Wil jij hier meer over weten? Onze specialisten helpen je graag verder.

Wil je weten hoe wij jouw school verder helpen?

Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem contact op

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico