Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Microsoft 365 of Google? Wij bieden het beste van twee werelden!

Microsoft 365 en Google bieden werkomgevingen die in het onderwijs veel worden gebruikt. Google Workspace for Education is zelfs speciaal voor het onderwijs ontwikkeld en biedt een zeer toegankelijke omgeving voor het primaire proces: het lesgeven zelf. Er zijn ook diverse mogelijkheden voor het secundaire proces, maar de focus ligt duidelijk op wat er in de klas gebeurt. Bij Microsoft 365 is het vertrekpunt juist het secundaire proces geweest. Deze veelzijdige werkomgeving biedt een wereld aan (deels aangenaam vertrouwde) applicaties voor bijvoorbeeld chatten, vergaderen en (samen)werken in documenten. Diverse applicaties kunnen ook worden ingezet voor het lesgeven.

Wij helpen je bij het maken van een keuze.

Om je te helpen bij het maken van de keuze die voor jouw school het meest geschikt is, hebben we drie video's gemaakt waarin 'onze' Rik en Sebastiaan je laten kennismaken met de drie opties: alles met Google, alles met Microsoft of de hybride variant. Wil je meer weten? Kijk dan op onze adviespagina: Google en Microsoft: het beste van twee werelden.

Werken met Microsoft 365

Wat zit er allemaal in en wat kun je ermee?

Als school of stichting kun je in grote lijnen kiezen uit twee online werkomgevingen: die van Google en die van Microsoft. In deze video focussen Sebastiaan en Rik op die van Microsoft. Hoe werkt dat nou met die Microsoft 365-accounts? Wat kun je allemaal met OneDrive, Sharepoint, Teams en al die andere handige tools? En wat betekent de migratie naar een Microsoft 365-omgeving voor de mensen die er bij jou op school mee te maken krijgen?

Werken met Microsoft 365 én Google Workspace for Education

Het beste van twee werelden

Google en Microsoft bieden allebei een uitgebreide werkomgeving voor het onderwijs. Maar welke is voor jouw school nou het meest geschikt? Is het misschien een idee om ze allebei in te zetten, in een hybride scenario? In deze video focussen Rik en Sebastiaan op die laatstgenoemde optie. Let op: in de video hebben de heren het nog over G Suite for Education. Dat is inmiddels door Google omgedoopt tot Google Workspace for Education. Zo snel kan het gaan...

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico