Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

Heutink ICT lanceert nieuwe softwaresuite voor het onderwijs

Heutink ICT, onderwijsspecialist in het PO en VO, heeft vandaag op haar klantendag op de KNVB Campus in Zeist, ten overstaan van 300 klanten een nieuwe softwaresuite gelanceerd. Deze MOO Suite van educatieve softwareproducten brengt alle applicaties van Heutink ICT op een zeer toegankelijke manier samen. De MOO Suite biedt bovendien een naadloze aansluiting met alle voor het onderwijs relevante platformen, zoals Basispoort (digitale methoden van de educatieve uitgevers), Google Workspace for Education en Microsoft 365. Ook alle leerlingvolgsystemen en HR-applicaties zijn gekoppeld waardoor Heutink ICT in staat is de complexe educatieve keten van A tot Z op een veilige en efficiënte wijze te automatiseren.

Nieuwe mijlpaal

De introductie van de MOO Suite vormt een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Heutink ICT. Het bedrijf vervulde 20 jaar geleden al een pioniersrol met het eerste speciaal voor het onderwijs ontwikkelde (en al snel toonaangevende) netwerkconcept deklas.nu. Tien jaar later volgde de lancering van MOO, een educatieve leer- en werkomgeving in de cloud, dat vandaag de dag bij ruim 2000 scholen en meer dan 500.000 gebruikers het centrale startplatform is voor digitaal onderwijs. Met de nieuwe MOO Suite zet Heutink ICT de stap naar een complete cloudoplossing, waarmee scholen in zowel het primair als het voortgezet onderwijs klaar zijn voor de toekomst.

 • 1

  1998 - PC in de klas

  Heutink ICT start met de levering van computers, laptops en randapparatuur.

 • 2

  2001 - deklas.nu

  Heutink ICT introduceert als eerste in de markt een netwerkoplossing specifiek voor het onderwijs.

 • 3

  2012 - MOO

  Heutink ICT brengt alle lokale functionaliteiten en externe applicaties bijeen in een online omgeving.

 • 4

  2022 - MOO Suite

  Heutink ICT maakt van MOO een educatieve suite waarin alle functionaliteiten naadloos geïntegreerd zijn.

Optimaliseren van applicaties

Jeroen Krikke was als directeur Innovatie & Ontwikkeling bij Heutink ICT nauw betrokken bij de ontwikkeling van de MOO Suite. “Mijn motto is: hoe complexer het wordt, hoe makkelijker wij het maken. Als je zo’n belofte wilt nakomen, moet je grondig te werk gaan. En dat hebben we gedaan. Allereerst hebben we al onze bestaande applicaties technisch geoptimaliseerd. Vervolgens hebben we in nauw overleg met mensen die onze oplossingen in de praktijk gebruiken – we noemen ze Heutink ICT Insiders – de gewenste productvisie en productprincipes bepaald. Toen we het daar allemaal over eens waren, zijn we afgelopen jaar begonnen met de bouw van de MOO Suite. Over het resultaat ben ik zeer tevreden. Het werkt allemaal sneller, intuïtiever en makkelijker dan ooit. We denken dan ook dat elke school of gebruiker de nieuwe omgeving zonder training in gebruik kan nemen.”

Over Heutink ICT

Heutink ICT is een totaalleverancier voor het onderwijs met zo’n 25 jaar ervaring. Het bedrijf heeft de hoogwaardige kennis en ervaring die nodig is om een veilige ICT-omgeving te realiseren en na implementatie te blijven onderhouden. Onze onderscheidende meerwaarde ligt echter in de onderwijskundige inzet van ICT. Met hooggewaardeerde advies- en scholingsdiensten helpen we het onderwijs ICT slimmer en beter in te zetten in hun schoolsituatie. Met slimme technologie en goede begeleiding zorgen we dat de onderwijsprofessional meer tijd over houd voor onderwijs.

MOO Suite: dé educatieve suite voor het onderwijs

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en features van deze complete suite

Meer over MOO Suite

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico