Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

iPads nu ook eenvoudig te beheren in Apparaatbeheer

Het was al mogelijk om je Windowsapparaten en Chromebooks te beheren via Apparaatbeheer. Nu is daar ook de mogelijkheid bijgekomen om iPads te beheren. Net als bij Windowsapparaten en Chromebooks kan je apps nu in een keer op alle iPads installeren. Ook kan je in Apparaatbeheer de achtergrond van de iPads instellen en allerlei functies van de iPad blokkeren of juist weer vrijgeven. Zo kun je instellen dat een gebruiker apps niet kan verwijderen en de bluetooth van het apparaat uitschakelen. Je kan standaard iPad-apps zoals de camera en iMessage uitschakelen en ervoor zorgen dat tijdens schooltijd de iPads geen updates mogen installeren.

De voordelen van het beheren van iPads via Apparaatbeheer

iPads groeperen en resetten
Binnen Apparaatbeheer kan je iPads groeperen. Het is meteen overzichtelijk welke iPad bij welke groep hoort. Je kan vanuit Apparaatbeheer een iPad resetten als er bijvoorbeeld problemen mee zijn.

Instellingen per groep aanpassen
Je kan instellen welke leerlingen toegang hebben tot de accountinstellingen en/of gebruik mogen maken van Siri of FaceTime. Ook kan je allerlei instellingen zoals Airdrop of screenshots vrijgeven of blokkeren. Je kan standaardinstellingen maken voor de hele school, maar je kan ook per groep voor elke instelling afwijken van deze standaard. Zo kan je voor elke groep de ideale instellingen maken.

Apps installeren
Per groep kan je apps op de iPads installeren. Zo hebben de leerlingen alleen toegang tot de apps die ze ook echt gebruiken.

Webclips toevoegen
Wanneer je software of websites gebruikt waar geen iPad-app voor is, maak je makkelijk een webclip. Een webclip stuurt de leerlingen direct naar de juiste webpagina. Webclips installeer je ook per groep.

Apple certificaten beheren
Je kan alle benodigde Apple certificaten makkelijk inzien en verlengen in Apparaatbeheer.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico