Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

Microsoft biedt Heutink ICT een internationaal podium om nieuwste innovaties te delen

Op 27 maart heeft Heutink ICT op uitnodiging van Microsoft in Londen een presentatie verzorgd over de innovatieve wijze waarop wij Microsoft technologie inzetten voor het onderwijs. De sessie vond plaats tijdens een bijeenkomst die voorafging aan de gezaghebbende internationale vakbeurs Bett 2023, over technologie in het onderwijs.

Het belang van gepersonaliseerd inloggen

Scholen willen op een veilige manier het maximale uit hun Windows-apparaten halen, liefst inclusief de mogelijkheid om leerlingen te volgen. Om dat te bereiken is het essentieel dat leerlingen inloggen op het device zelf, met een eigen account, aldus Jeroen Krikke: “En die manier van gepersonaliseerd inloggen is ook cruciaal wanneer je als school of stichting regie wilt kunnen voeren over de hele keten. Maar het ontwikkelen van zo’n inlogprocédé heeft heel wat voeten in de aarde.” Robert Terhalle vult aan: “Wij hebben die moeite graag genomen en ons daarbij – zoals altijd – strikt gehouden aan de routes zoals Microsoft die voorschrijft. Bij Heutink ICT vinden we het nu eenmaal belangrijk dat onze oplossingen perfect samenwerken met de technologie van de grote platformen.”

Co-creatie met Microsoft

Enige tijd geleden ontdekte men bij Heutink ICT dat de plaatjeslogin niet meer werkte zoals voorheen. De oorzaak bleek te liggen in de doorontwikkeling van de onderliggende Microsoft-technologie. Nadat medewerkers van Heutink ICT hiervan melding hadden gemaakt bij Microsoft, werden zij direct in contact gebracht met het Microsoft productmanagementteam in Redmond. Krikke: “Met hen zijn we in nauw overleg gaan kijken hoe we in een soort co-creatie de vereiste technologie weer beschikbaar konden maken. Microsoft zette het onderwerp met de nodige prioriteit op de roadmap en de verwachting is dat alles in de loop van dit jaar weer werkt als vanouds.”

Voortvarendheid

Een technologische ‘glitch’ zoals hierboven genoemd, valt niemand aan te rekenen, vindt Terhalle. “Het is simpelweg iets dat kan gebeuren in het complexe IT-landschap van vandaag. Wij zijn vooral blij met de voortvarendheid waarmee Microsoft het heeft opgepakt. Niet in de laatste plaats omdat men daardoor in Redmond ook heeft ontdekt dat wij hier in Hengelo bijzondere dingen ontwikkelen. En dat verhaal hebben we tijdens onze pre-Bett-presentatie dus mogen delen met zo’n 150 geïnteresseerden uit de hele wereld.”

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico