Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

Risico’s van Google Workspace op scholen

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft vraagtekens gezet bij de bescherming van persoonsgegevens in Google Workspace. Dat staat in een door FD gepubliceerd artikel van 7 juni 2021.

Onderzoek privacyrisico’s Google Workspace

Op 1 maart kwam een soortgelijk artikel in de media waarin twee onderzoeken werden aangehaald naar G Suite Enterprise en Google Workspace for Education (voorheen G Suite for Education). Lees dat artikel hier terug.

Google in relatie tot onze totale dienstverlening

Veel van onze klanten in het primair onderwijs werken met Google. Veelal in combinatie met het MOO Startportaal en andere aanverwante oplossingen en diensten. Deze dienstverlening kan (voorlopig) ongewijzigd blijven bestaan. Heutink ICT heeft in de afgelopen jaren bewust een onafhankelijke rol aangenomen richting de public cloud leveranciers. Wij hebben gekozen onze platformen te bouwen op een private cloud, waarbij de housing en hosting gedaan wordt in ons eigen datacenter in Nederland. Hierdoor zijn we onafhankelijk en kunnen we het onderwijs voorzien van de beste en veiligste oplossingen. We zijn ervan overtuigd dat het ontsluiten van meerdere public cloud spelers (zoals Google, Microsoft en Amazon) ten goede komt aan de innovatie en prijsstelling van deze diensten. Omdat wij meerdere partijen gelijktijdig kunnen integreren binnen onze omgeving zijn we in staat om, indien gewenst, snel alternatieve platformen te koppelen en data over te halen. Vooralsnog gaan we er echter vanuit dat Google snel duidelijkheid verschaft en alle zorgen wegneemt.

Mocht en er naar aanleiding van deze berichtgeving toch vragen zijn, neem dan contact op met je accountmanager.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico