Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Ga terug
Predia touchscreens en andere hardware
Als jij op school prettig wilt werken met ICT, heb je een goede basis nodig. Met touchscreens, digiborden, devices en oplossingen voor opbergen en opladen. En natuurlijk de infrastructuur en connectiviteit om je ICT-oplossingen optimaal te laten werken.
Terug naar berichten

Snel met je opdrachten aan de slag dankzij Google Classroom-widget in MOO Startportaal

We zien dat steeds meer scholen gebruik maken van Google Classroom om met leerlingen te communiceren en huiswerkopdrachten te delen. We hoorden van jullie dat het leerkrachten en leerlingen soms echter wat klikken kost om bij een opdracht te komen, of om überhaupt te zien dat er werk voor ze klaar staat.

Alle opdrachten uit Classroom direct op je startpagina

Dus dachten we: dat moet makkelijker. Daarom lanceren we onze Google Classroom-widget in MOO Startportaal. Met deze interactieve tegel op je startpagina zie je als leerkracht en leerling in één oogopslag welke opdrachten eraan komen en hun deadline naderen. Klik je erop, dan zit je bovendien meteen in de opdracht om deze na te kijken, of in te leveren.

Kan jouw school vanuit MOO Startportaal zonder opnieuw inloggen verder in Google Workspace for Education? Dan hebben leerkrachten de widget al beschikbaar onder Programma's. Leerlingen kunnen de widget toevoegen zodra deze is toegewezen door de leerkracht. Lees hier meer over het gebruiken van deze widget.

Tijd besparen bij het aanmaken van Classrooms

Maak je nog geen gebruik van Google Classroom, of komt het niet goed van de grond omdat het aanmaken van Classrooms tijd voor jou of een collega kost? Dan word je wellicht blij van een andere nieuwe functie die we onlangs lanceerden. Hiermee wordt voor iedere les- en projectgroep in MOO Startportaal, automatisch een Classroom aangemaakt. Uiteraard voegen we daarna ook alle leerlingen en leerkracht(en) aan de Classroom toe. Dit scheelt jou als leerkracht of ICT-coördinator tijd. Tijd die je direct kunt gebruiken voor communiceren, materialen delen en opdrachten klaarzetten.

Wil je meer halen uit Google Classroom? Dan hebben wij 3 tips voor je

  1. In deze korte video leggen we in vijf minuten uit hoe Classroom precies werkt.
  2. Volg één van onze trainingen, zoals de bootcamp MOO Startportaal & Google Classroom.
  3. Wil je geen omkijken hebben naar het aanmaken van de Classrooms? Laat dit aan onze servicedesk weten. Zij helpen je graag om de Classrooms automatisch aan te maken.

Neem contact op

Wil je weten hoe Heutink ICT jouw school verder kan helpen? Neem dan contact op!

Neem contact op