Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht
Meer over onze aanpak Ga

Handige tips om te starten met het digitaal geletterdheid maken van je leerlingen

In deze #laatzeleren video's leggen wij uit hoe je met een aantal tips van onze onderwijsconsulenten een vliegende start kan maken met digitale geletterdheid

2. 3 tips om aan ICT-basisvaardigheden te werken in de les

Bouwstenen van digitale geletterdheid 1: ICT-basisvaardigheden

Een essentiële bouwsteen van de veelbesproken digitale vaardigheden is ICT-basisvaardigheden. Die vaardigheden hebben vooral betrekking op praktische zaken. Zoals werken met een laptop of Chromebook, een tekst of presentatie maken met digitale middelen of werken met bestanden in de cloud. Maar hoe vertaal je dat nou allemaal naar onderwijs? In deze video geven Robert en Ralph je een aantal tips, met aandacht voor leerlingen van verschillende leeftijden, leuke ideeën voor projectopdrachten en inspirerende out-of-the-box-suggesties.

4. 3 tips om je leerlingen Informatievaardig te maken

Bouwstenen van digitale geletterdheid 3: Informatievaardigheden

Bij informatievaardigheden gaat het erom dat leerlingen de informatie vinden die ze zoeken en dat ze die informatie op de juiste manier verwerken. Veel scholen vinden dit een van de lastigste bouwstenen van digitale geletterdheid. Want waar begin je in die enorme zee van informatie die tegenwoordig beschikbaar is? En waar houdt het op? In deze video bespreken Ralph en Robert de stappen die je kunt onderscheiden in het proces rond informatievaardigheden. Vervolgens geven ze drie praktische tips om in je les praktisch aan de slag te gaan met deze bouwsteen.

6. 3 tips om je Collega's mee te krijgen in lesgeven met ICT

Digitale geletterdheid: hoe krijg je je collega's mee?

Goed onderwijs in digitale geletterdheid lukt alleen als het hele team er klaar voor is. Dat klinkt simpeler dan het is, want lesgeven met ICT is niet zomaar voor elke leraar weggelegd. Hoe bouw je aan de professionalisering en de betrokkenheid die nodig zijn om er samen een succes van te maken? En hoe voorkom je dat je jezelf (of misschien beter gezegd: je collega's) voorbij loopt? Ralph en Robert bekijken welke competenties er nodig zijn, hoe je je team enthousiast krijgt en hoe je het voor iedereen behapbaar houdt.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico