Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Studiereis BETT 2023: een paar onvergetelijke dagen in Londen

Door Bianca Immerman, Project Consultant bij Heutink ICT

‘Studiereis BETT 2023’. Onder die noemer hebben we als Heutink ICT dit jaar weer een bezoek gebracht aan dé beurs over onderwijs en technologie in Londen. Met een team van zeven collega’s namen we een select gezelschap van 50 klanten (hoofdzakelijk schoolbestuurders en bovenschools ICT’ers) mee op een bijzonder uitstapje dat duurde van dinsdag 28 tot vrijdag 31 maart.

Nieuwste ontwikkelingen en innovaties

De BETT werd al in 1985 voor het eerst georganiseerd als de British Educational Training and Technology Show. Vandaag de dag is het een toonaangevend evenement waar de onderwijswereld bij elkaar komt om de nieuwste ontwikkelingen en innovaties te bekijken. Bij Heutink ICT vinden we dat superinteressant, en daarin zijn we niet de enigen. We hebben ook veel klanten die digitalisering in het onderwijs heel belangrijk vinden en er in hun beleid echt een speerpunt van hebben gemaakt. Daarom nodigen we elk jaar een aantal van hen uit voor zo’n studiereis naar de BETT. Wie op de uitnodiging ingaat, betaalt een eigen bijdrage en krijgt vervolgens een all-inclusive programma aangeboden.

De voorbereidingen

Met de voorbereidingen voor de editie 2023 zijn we als team wel een half jaar bezig geweest. Voor zo’n hele groep moet er natuurlijk van alles worden geregeld, zoals vliegtickets, overnachtingen, maaltijden en Oyster Cards voor de metro. Maar we hebben ook contact gezocht met partnerbedrijven waarmee we veel samenwerken, zoals Microsoft, Google, HP en Lenovo. Ook deze partijen zijn uiteraard altijd prominent aanwezig op de BETT en presenteren daar hun nieuwste oplossingen en producten. En allemaal bleken ze graag bereid om iets speciaals te organiseren voor ons gezelschap. Verder zijn we op zoek gegaan naar Engelse scholen waar onze gasten konden gaan kijken hoe daar wordt gewerkt met Google en Microsoft.

Positieve reacties

Uiteindelijk mogen we wel stellen dat het allemaal goed gelukt is. Van onze gasten hebben we alleen maar positieve reacties gekregen. Zij waren enthousiast over wat ze tijdens deze studiereis allemaal hadden gezien en gehoord over de rol van ICT in het onderwijs, nu en in de toekomst. Bovendien waren ze erg tevreden over hoe we het hadden georganiseerd. Het was ook mooi om te zien hoe er binnen een paar dagen echt een hechte groep ontstond. De groepsapp BETT 2023 stond voortdurend roodgloeiend, iedereen deelde wat hij meemaakte. Onze groep was in het straatbeeld trouwens ook duidelijk te herkennen, want we hadden alle gasten een nogal opvallende rode rugzak gegeven. Het was af en toe net een schoolreisje.

Enkele highlights uit het programma

Dinsdag 28 maart

  • Inspiratiesessie op het Nederlandse hoofdkantoor van Microsoft op Schiphol

Woensdag 26 maart

  • Bezoek aan de BETT, met o.a. inspiratiesessies van HP en Google
  • ’s Avonds diner en pubquiz bij een échte Engelse pub

Donderdag 27 maart

  • Bezoeken aan Microsoft en Google showcase-scholen
  • Bezoek aan de BETT, met o.a. rondleidingen over de stands van Microsoft en Lenovo

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico