Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Windows 11: wat gaat er veranderen voor het onderwijs?

Sinds 5 oktober jongstleden is Windows 11 beschikbaar. Dat betekent dat nieuwe devices nu kunnen worden geleverd met dit nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Ook kun je bestaande devices upgraden naar Windows 11. Wat betekent de introductie van deze nieuwste versie van Windows voor het onderwijs?

Meer focus, meer mogelijkheden

In Windows 11 is het gebruik van visuele elementen die de aandacht kunnen afleiden tot een minimum beperkt. Dus: meer focus op leren. Het nieuwe besturingssysteem biedt bovendien meer toegankelijkheidsopties ­– zoals voice typing – en betere ondersteuning voor touch-interfaces.

Predia-gebruikers opgelet: Predia touchscreens met OPS vanaf type S064 zijn geschikt voor Windows 11.

Een nieuwe Windows Store

Als gebruiker van Windows 10 en 11 heb je nu toegang tot een nieuwe Windows Store, met onder meer ondersteuning voor Win32-apps zonder ingewikkelde aanpassingen. Gebruikers van Windows 11 krijgen bovendien ondersteuning voor Android-apps via het platform van Amazon (let op: deze feature is in de eerste release nog niet beschikbaar).

Heutink ICT ondersteunt Windows 11 nu al

Microsoft blijft Windows 10 ondersteunen tot 14 oktober 2025. Met andere woorden: in ieder geval tot dat moment kun je devices met Windows 10 zonder problemen blijven gebruiken. Bij Heutink ICT hebben we er wel voor gekozen Windows 11 direct vanaf de livegang te ondersteunen. Dat betekent dat je zowel nieuwe apparaten die worden geleverd met Windows 11 als bestaande apparaten die worden geüpgraded kunt beheren met behulp van onze oplossing Apparaatbeheer. De Windows 11-apparaten zijn binnenkort vanuit het Apparaten-scherm te herkennen aan het Windows 11-logo. Instellingen die specifiek zijn voor Windows 11 kun je wijzigen vanuit Windows-instellingen.

Wat zijn de minimale systeemeisen?

Microsoft geeft aan dat de meeste apparaten die de afgelopen 12 à 24 maanden zijn geproduceerd Windows 11 zullen ondersteunen. De specifieke eisen zijn:

  • een harde schijf van minimaal 64GB SSD
  • minimaal 4GB intern geheugen
  • je apparaat moet uitgerust zijn met een TPM Chip

Direct aan de slag met Windows 11?

Op dit moment leveren wij devices nog niet standaard uit met Windows 11. Mocht je jouw bestaande apparaten willen upgraden naar Windows 11, dan kun je dat doen door op de Microsoft-website Windows 11 te downloaden en de verdere instructies te volgen. Als je er niet uitkomt, helpen we je uiteraard graag!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico