Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar normen

HR.06 Veiligheidsbewustzijn

Er is een bewustwordingsprogramma om gebruikers bewust te maken van hun verantwoordelijkheid om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie (middelen) te beschermen.

Door medewerkers duidelijk te instrueren over hun verantwoordelijkheden met betrekking tot informatiebeveiliging, kunnen zij effectief bijdragen aan het beperken van informatiebeveiligingsrisico’s.

Toetsingskader

  • Er is een security awareness-programma opgenomen in het informatiebeveiligingsplan en dit wordt organisatiebreed uitgevoerd.

Hoe pak je dit aan?

Besteed jaarlijks aandacht aan het vergroten van het bewustzijn op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Met bewustwording creëer je een cultuur waarin alle medewerkers betrokken zijn bij informatiebeveiliging en privacy. Bovendien benadrukt je het belang van gedeelde verantwoordelijkheid.

Wat kan Heutink ICT hierin voor jullie betekenen?

Fasering
  • Mitigeren hoge risico's
Domein
  • Personeelsbeheer
Diensten
  • Dienst van derden
  • Dienst van Heutink ICT
Normfocus
  • De menselijke factor
Verantwoordelijkheid
  • Onderwijsorganisatie

Benieuwd naar onze visie op digitale veiligheid en privacy?

We hebben een bredere opvatting over digitale veiligheid en privacy die we samen met de door ons geïmplementeerde processen en systemen hebben beschreven in de beveiligingswijzer. Ben jij bestuurder of bovenschoolse ict'er en klant bij ons? Vraag dan onze beveiligingswijzer aan.

Vraag de beveiligingswijzer aan

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico