Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar Home

Oude devices afvoeren

Een investering in devices is tegenwoordig vaker een vervanging dan een uitbreiding. Wil je hulp bij het afvoeren van oude devices dan helpen wij je daar graag bij. Wij verzorgen het gehele traject van afhalen, dataverwijdering (indien van toepassing) tot het verwerken. Inclusief alle officiële certificaten tot aan eventuele uitkering van restwaarde aan de school of goede doelen. Na aanmelding ontvang je van ons een e-mail met instructies voor het retour sturen van de devices in de omdoos.

Devices aanmelden

Veilig leren en werken met Google? Vervang dan nu je oude Chromebooks!

Vervang tijdig verouderde Chromebooks. Dit is een noodzakelijke stap om de privacy te waarborgen en te voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving.

Lees verder

FAQ's

Alles over afgeschreven en afvoeren van oude devices!

Hieronder vind je vragen en antwoorden welke mogelijkheden rond het aanmelden en afvoeren van oude devices. Mocht je vraag er niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op via: verkoop@heutink-ict.nl of telefoonnummer 074-2404606

 1. Ik wil mijn oude apparatuur af laten voeren. Kan Heutink ICT daarmee helpen?
  Ja, wij verzorgen het gehele traject van afhalen, dataverwijdering (indien van toepassing), het verwerken van alle officiële certificaten tot aan eventuele uitkering van restwaarde aan je school of goed doel.
 2. Hoe kan ik de afgeschreven apparatuur retour sturen?
  Vul het formulier in. Beschrijf in het opmerkingenveld in hoofdlijnen de modellen en conditie van de apparaten die je af wilt laten afvoeren.
 3. Wat gebeurt er nadat ik het formulier heb ingevuld?
  Eenmaal aangemeld nemen we per e-mail of telefoon contact met je op voor verdere afstemming en instructies.
 4. Vindt afvoer op een duurzame en MVO verantwoorde wijze plaats?
  Ja, dit is zeker het geval. Zowel Heutink ICT als de bedrijven waarmee wij mee samenwerken voor de afvoer van hardware voldoen aan de wet- en regelgeving en beschikken over actuele en benodigde certificaten. Zij geven een milieuverklaring, een officieel dataverwijdering certificaat (bij Windows devices) en werken veelal met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Waar mogelijk krijgen devices een tweede gebruikersronde.
 5. Worden mijn devices opnieuw verkocht?
  Hergebruik is altijd duurzamer dan recycling in losse onderdelen. We proberen altijd om een device opnieuw in te zetten. Dit heet ook wel “refurbishen”. In dat geval wordt het device fysiek gereinigd, de harde schijf verschillende keren overschreven, er nieuwe software opgezet en alles opnieuw verpakt. Zo kan je device een tweede leven krijgen in een ander land of bijvoorbeeld bij een organisatie zoals "Stichting Leergeld".
 6. Kost het retourneren geld?
  Nee, het retour sturen zelf aan ons is voor klanten van Heutink ICT geheel kosteloos*.
 7. Kan ik geld terugkrijgen voor afgeschreven apparatuur?
  Dit ligt volledig aan de leeftijd, gebruikerssporen en compleetheid van de apparatuur. Na ontvangst worden alle producten nagekeken, beoordeeld en gekeken of er nog een waarde toegekend kan worden. Hierover word je geïnformeerd.
 8. Kan ik de waarde uit laten keren of doneren?
  Ja, je maakt zelf de keuze of de waarde aan je wordt uitgekeerd via een credit of dat we de waarde namens jou schenken aan een goed doel naar keuze.
 9. Waarom is het belangrijk dat de data van mijn apparatuur verwijderd worden?
  Als school ben je verantwoordelijk voor de data op de devices. Onze software zorgt ervoor dat er geen enkel stukje data op het devices blijft staan. Hiermee voorkom je een potentieel datalek of vrijgave van persoons- en/of schooldata.
 10. Kost dataverwijdering geld?
  De kosten voor dataverwijdering worden verrekend met de eventuele restwaarde. Wanneer het device geen restwaarde heeft wordt per device €4,50 in rekening gebracht. Wil je vooraf weten of devices restwaarde hebben? Meld ze aan via het formulier en geef dit aan in de omschrijving.
 11. Is het verwijderen van data of vernietigen van schijven op locatie mogelijk?
  Ja, dit is mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.
 12. Ik wil graag vooraf een restwaarde indicatie. Kan dat?
  Ja, wanneer je vooraf een schatting van de waarde wilt hebben dan kan dit door via het formulier zo specifiek en gedetailleerd mogelijk aan te geven om welke aantallen, type/modellen het gaat en of ze volledig en werkend zijn

*Op basis van 1 afhaallocatie. Prijs voor retourname met minder dan 15 devices en/of retourname via meerdere locaties €25,- excl. BTW per locatie.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico