Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht
Bekijk ons trainingsaanbod Ga

4 voordelen van een in-company opleidingstraject

Rik Hooftman, Onderwijsadviseur

ICT speelt in het onderwijs een steeds grotere rol. Als je die ontwikkeling in goede banen wilt leiden, is het cruciaal dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de inzet van ICT de vereiste vaardigheden hebben.

Waarom in-company?

Scholing is in dit verband een onmisbaar instrument. Geen wonder dat veel scholen en besturen ervoor kiezen hun (bovenschools) ICT’ers een gerichte opleiding aan te bieden. De praktijk leert dat zo’n opleiding de hoogste opbrengst heeft wanneer alle ICT’ers van een bestuur hem in-company volgen, als één groep. Waarom is dat eigenlijk zo?

1. Lekker dicht bij huis

Voor een in-company opleidingstraject hoeven de deelnemers niet ver van huis te gaan. De bijeenkomsten worden georganiseerd op een eigen locatie. Dat is niet alleen lekker vertrouwd, het scheelt ook veel (reis)tijd die de deelnemers kunnen besteden aan nuttiger zaken.

2. Specifiek voor jouw situatie

Als je kiest voor een in-company traject, kunnen de aanbieders ervan de opleiding helemaal afstemmen op specifieke kenmerken en wensen van jouw bestuur en scholen. In de sessies kan dan ook gebruik worden gemaakt van concrete cases en voorbeelden die door de deelnemers worden herkend. Dat is altijd goed voor het rendement.

4. Al je ICT’ers in één keer specialist

Met een in-company traject kies je er als bestuur voor om al je ICT’ers tegelijk de status van specialist te geven. Zo vermijd je dat er bij de inzet van ICT grote verschillen ontstaan tussen de diverse scholen. Na een in-company opleiding heb je op al je scholen én op bovenschools niveau mensen die in staat zijn om de gewenste richting te geven aan de digitalisering in het onderwijs.

In-company bij Heutink ICT

Binnen het scholingsaanbod van Heutink ICT zijn er twee opleidingen die we in-company kunnen aanbieden:

Post-hbo I-Coach waarmee we ICT’ers helpen de omslag te maken van techniek naar beleid en het coachen van collega’s.

Specialist Digitale Geletterdheid waarmee we ICT’ers (en daarmee ook de scholen en besturen waar zij werken) voorbereiden op dit belangrijke onderdeel van een toekomstig curriculum.

Meer weten?

Benieuwd wat wij op het gebied van in-company opleidingen voor jouw bestuur kunnen betekenen? We vertellen het je graag; neem gerust contact met ons op!

Neem contact op

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico