Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.

Instructie ICT-coördinator

Een nieuwe ICT-coördinator inwerken?

Hoe zit het nu precies met Basispoort, MOO, Google for Education, Office365, touchscreen instellen, thuiswerken, licenties, nieuwe gebruikers, devices beheren? Bij jouw taak als ICT-coördinator komt best veel kijken. Het belang een goed lopend netwerk is steeds belangrijker. Dat maakt de ict-coordinator onmisbaar. Wil jij goed starten in je rol? We leggen je graag alles uit in een instructiemoment via Teams/ Zoom of op locatie.

Plan een moment in

Wat kan je verwachten?

In deze praktische ochtend of middag van maximaal 3 uur leggen we het netwerk uit met alle beheertaken die daarbij horen. Maar je mag natuurlijk vooral ook veel vragen stellen. Alle inhoudelijke ICT-vraagstukken mogen aan bod komen met als doel: grip krijgen op al je ICT-activiteiten. En zijn er problemen? Waar mogelijk lossen we die natuurlijk direct op.

Meer over de rol van de ICT-coördinator

2 december Nieuwsberichten

Wat doe jij eigenlijk als ICT-coördinator?

De ICT-coördinator is de ICT-coördinator niet meer. In het verleden werd de functie vooral vervuld door leerkrachten (soms ook ouders) die handig waren met computers. Maar de laatste jaren merk ik op vrijwel alle scholen waar ik kom dat het accent verschuift van de techniek naar de onderwijskundige mogelijkheden van die techniek. Wat betekent dat voor jou als ICT’er – en voor hoe jij je ICT-tijd zo nuttig mogelijk besteedt?

Bericht lezen
2 december Nieuwsberichten

10 tips om tijd vrij te maken voor ICT

Stel, jij hebt als ICT’er een paar uur per week voor je ICT-taken en die tijd gaat vrijwel altijd op aan het oplossen van storingen en andere technische probleempjes van je collega’s. Of je hebt eindelijk eens tijd voor ICT, maar dan wordt een collega ziek en krijg jij het verzoek om zijn/haar klas over te nemen; je hebt die ochtend immers toch alleen maar wat ICT-uren staan. Herkenbaar? Dan kunnen de volgende 10 tips je helpen – direct of op de langere termijn – tijd vrij te maken voor wat jij als ICT’er écht belangrijk vindt.

Bericht lezen
27 november Nieuwsberichten

5 do’s en 5 don'ts voor jouw ICT-beleidsplan

Iedere moderne basisschool heeft een visie op de rol die ICT zou moeten spelen in het onderwijs. Meestal is het aan de ICT-coördinator om die visie te vertalen naar een plan voor de praktijk. Uit ervaring weten we dat veel ICT’ers het best lastig vinden om zo’n ICT-plan op papier te krijgen. Geldt dat ook voor jou? Dan kun je misschien inspiratie putten uit de volgende do’s en don’ts die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Bericht lezen

Plan een instructiemoment in

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico