Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.

Klantcase: OOZ

OOZ wilde één ICT-partner voor primair, voortgezet én speciaal onderwijs

OOZ wil altijd kunnen beschikken over een stabiele, werkende en gebruikersvriendelijke ICT-omgeving voor medewerkers en leerlingen. Naast het uitvoeren van technisch beheer helpen wij het bestuur met bijvoorbeeld de professionalisering van leerkrachten en het vorm geven aan het thema digitale geletterdheid.

OOZ heeft centraal een Microsoft 365 omgeving ingericht waar alle 36 onderliggende scholen gebruik van kunnen maken. Een bewuste keuze. Merlijn: “Microsoft tools zijn bekend in de markt en bieden alle functionaliteit. We zijn recent ook volledig overgegaan op Microsoft 365 A5 volledige suite vanwege de vele de beveiligingsmogelijkheden.” De Microsoft 365 omgeving is via BasisHub volledig geïntegreerd met de andere oplossingen van Heutink ICT zoals MOO Startportaal en Devicebeheer. En met de onderliggende LAS en HR systemen. Zo ontstaat een veilige keten waarin gegevens uitgewisseld worden. Dat scheelt enorm veel administratief werk.

Hier doen wij het voor

"We hebben een beetje dezelfde mentaliteit en onze visies sluiten goed op elkaar aan. We houden allebei van hands-on: niet problematiseren maar oplossingen zoeken."

- Maeike Woudstra, Directeur Bedrijfsvoering van OOZ

  • Volledige migratie naar de cloud en beheer hiervan
  • Implementatie Microsoft 365
  • Beheer van de IT-infrastructuur inclusief wifi
  • Beheer van alle devices d.m.v. Apparaatbeheer
  • Volledige ketenintegratie d.m.v. Basishub
  • Securitydiensten
  • Technische consultancy m.b.t. doorontwikkeling ICT-behoefte
  • Onderwijsconsultancy m.b.t. de visie op ICT & onderwijs
  • Professionalisering en training van medewerkers
  • AV-oplossingen

Gerelateerde artikelen

4 mei Nieuwsberichten

Één ICT-partner voor primair, voortgezet én speciaal onderwijs

OOZ verzorgt openbaar onderwijs in Zwolle en de omliggende regio. Onder het bestuur vallen 37 scholen met samen ruim 12.300 leerlingen en meer dan 1.850 medewerkers. Het aanbod varieert van primair en voortgezet tot speciaal onderwijs. Sommige leerlingen starten daarom al als baby of dreumes op een van de Integrale Kindcentra en verlaten OOZ pas als ze als aan een vervolgstudie of eerste baan beginnen.

Bericht lezen
6 april Nieuwsberichten

Varietas koos voor harmonisatie met Microsoft en Heutink ICT

Stichting Varietas, in 2020 ontstaan uit de stichtingen Qua Vadis en Roos, voorziet met 30 basisscholen het gebied tussen Almelo en Deventer van onderwijs voor meerdere gezindten. Het moment van de fusie werd aangegrepen voor een drastische operatie op ICT-gebied. We spraken hierover met Eva Bosch, voorzitter van het Varietas-conglomeraat ICT en bovenschools Functionaris Gegevensbescherming en Huub van der Wal directeur de Vijf-er in Deventer.

Bericht lezen
10 maart Nieuwsberichten

Privacytoets op Microsoft Teams

Wellicht heb je het al vernomen in de media: de systemen Microsoft Teams in combinatie met OneDrive en SharePoint zijn getoetst op gebied van veiligheid en privacy. Het zogenaamde Data Protection Impact Assessment (DPIA) is uitgevoerd door SURF en SLM Rijk (ministerie van Justitie en Veiligheid) met medewerking van Privacy Company. Uit de resultaten blijkt dat er een verhoogd risico bestaat voor de uitwisseling en opslag van gevoelige en bijzondere persoonsgegevens.

Bericht lezen

Meer weten over Microsoft 365?

Wil jij weten hoe Microsoft 365 jou kan helpen? Vraag dan een adviesgesprek aan met één van onze experts.

Plan een adviesgesprek in Meer over Microsoft 365
Meer over deze klantcase

Meer over deze klantcase

Lees hoe Heutink ICT samen met OOZ passende oplossingen ontwikkelt en implementeert op basis van co-creatie.
Lees verder

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico