Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Breng je interne communicatie en samenwerking naar een hoger niveau met Schoolintranet

Goede interne communicatie binnen een school of stichting is essentieel om goed samen te werken. Schoolintranet is dé digitale werkomgeving voor iedereen die op school werkt. Het biedt medewerkers ruimte voor interactie en zorgt voor meer betrokkenheid. Daarnaast brengt het overzicht en structuur in al hun Office 365- of Google Workspace for Education-applicaties. Maar hoe draagt Schoolintranet bij aan de interne communicatie en samenwerking binnen de school of stichting? In dit blog vertelt Arjan van den Belt hier meer over.

Werken vanuit een veilige Cloud

In het verleden stonden de bestanden van een school op een server, maar tegenwoordig werken veel scholen vanuit de Cloud. Werken in de Cloud houdt in dat bestanden niet meer op een lokale server van school staan, maar bijvoorbeeld op een beveiligde server van Microsoft. Steeds meer scholen zien de voordelen van het werken in de Cloud. Als een school ervoor gekozen heeft om te gaan werken vanuit de Cloud kiezen ze een platform. Dit kan bijvoorbeeld SharePoint van Microsoft 365 zijn. Sharepoint biedt de mogelijkheid om informatie en documenten veilig op te slaan met behulp van automatisch versiebeheer en rechten.

SharePoint biedt heel veel functies, maar hoe zorg je voor een fijne werkomgeving voor alle medewerkers? Daar hebben wij iets op bedacht: Schoolintranet. Schoolintranet is een concept dat wij specifiek voor het onderwijs hebben ontwikkeld. We realiseren een samenwerkings- en informatieportaal op basis van diverse applicaties binnen Microsoft 365.

Interne communicatie en samenwerking

Veel scholen kunnen winst behalen door beter samen te werken en te communiceren. In de praktijk wordt er weinig kennis gedeeld door scholen en stichtingen. Er gaat veel tijd verloren aan het vinden van informatie. Door te werken vanuit 1 veilige omgeving voor samenwerking, communicatie en documentatie, bied je een fijne werkomgeving voor je hele organisatie. Met Schoolintranet verbind en betrek je op een eenvoudige manier alle medewerkers.

Microsoft Teams

Teams integreert naadloos met Office 365. Apps zoals Word, Excel en PowerPoint zijn met één klik te openen vanuit Teams. Microsoft Teams is speciaal ontwikkeld om samenwerking en groepswerk eenvoudiger en efficiënter te maken. Vanuit het concept Schoolintranet wordt Teams vooral ingezet voor samenwerkingsgroepen zoals een Team per expertise- of overleggroep en tijdelijke ‘projectgroepen’. Vanuit Teams kun je bijvoorbeeld met je groep of collega vergaderen, chatten en samenwerken in documenten.

Samen maken we er een succes van

Met Schoolintranet ondersteunen wij onderwijsinstellingen in het gehele traject. Van het adviseren tot inrichten en implementatie tot adoptie. We vinden het belangrijk dat iedereen kan werken met onze oplossingen en de meerwaarde hiervan zelf ervaart.

Ik wil meer weten

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen? Wil je meer weten over het interactieve karakter van Schoolintranet?

Meer weten

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico