Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Terug naar berichten

Breng je interne communicatie en samenwerking naar een hoger niveau met Schoolintranet

Goede interne communicatie binnen een school of stichting is essentieel om goed te kunnen samenwerken. Schoolintranet is de digitale werkomgeving voor iedereen die op school werkt en biedt medewerkers overzicht en samenhang in al hun Office 365- of Google Workspace for Education-applicaties. Maar hoe kan Schoolintranet bijdragen aan de interne communicatie en samenwerking binnen de school of stichting? In dit blog vertelt Arjan van den Belt hier meer over.

Werken vanuit een veilige Cloud

Vroeger stonden de bestanden van een school op de server, maar tegenwoordig werken veel scholen vanuit de Cloud. Werken in de Cloud betekent dat bestanden niet meer op een lokale server van school staan, maar bijvoorbeeld op een beveiligde server van Microsoft. Steeds meer scholen beginnen het nut van een Cloud in te zien. Als een school ervoor gekozen heeft om te gaan werken vanuit de Cloud kiezen ze een platform,bijvoorbeeld Sharepoint van Microsoft 365. Sharepoint biedt de mogelijkheid tot het veilig opslaan van informatie en documenten met behulp van automatisch versiebeheer en rechten.

Sharepoint biedt heel veel functies, maar hoe zorg ik voor een fijne werkomgeving voor mijn medewerkers? Daar heeft Heutink ICT iets op bedacht: Schoolintranet. Schoolintranet is een concept dat door Heutink ICT specifiek voor het onderwijs is ontwikkeld. We realiseren een samenwerkings- en informatieportaal op basis van diverse applicaties binnen Microsoft 365.

Interne communicatie en samenwerking

Veel scholen kunnen winst behalen in hun samenwerking en communicatie. We zien bij veel scholen en met name stichtingen dat kennis weinig gedeeld en veel tijd verloren gaat aan het vinden van informatie. Door te werken uit één veilige omgeving voor samenwerking, communicatie en documentatie bied je een fijne werkomgeving voor je hele organisatie. Met onze oplossing Schoolintranet verbind en betrek je eenvoudig medewerkers.

Microsoft Teams

Teams integreert naadloos met Office 365. Apps zoals Word, Excel en Powerpoint zijn met één klik te openen vanuit Teams. Microsoft Teams is speciaal ontwikkeld om samenwerking en groepswerk eenvoudiger en efficiënter te maken. Vanuit het concept Schoolintranet wordt Teams vooral ingezet voor samenwerkingsgroepen zoals een Team per expertise- of overleggroep en tijdelijke ‘projectgroepen’. Vanuit Teams kun je bijvoorbeeld met je groep of collega vergaderen, chatten en samenwerken in documenten.

Samen maken we er een succes van

Met Schoolintranet ondersteunen wij onderwijsinstellingen in het gehele traject, denk hierbij aan: advisering, inrichting, implementatie en adoptie. We vinden het belangrijk dat iedereen kan werken met onze oplossingen en de meerwaarde hiervan zelf ervaart.

Ik wil meer weten

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen? Wil je meer weten over het interactieve karakter van Schoolintranet?

Meer weten