Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

“Een perfecte balans tussen individuele verantwoordelijkheid en teamwork”

Gerloeske Nijland is als softwareontwikkelaar bij Heutink ICT betrokken bij een bijzonder project. Doel van dit project is van een aantal softwareproducten van Heutink ICT een compleet nieuwe generatie te creëren. Om het proces richting te geven, wordt veelvuldig gebruik gemaakt van input van gebruikers uit de onderwijspraktijk (die in het kader van het project ‘Insiders’ worden genoemd).

Hoe ben je developer bij Heutink ICT geworden?

“Ik heb oorspronkelijk een opleiding Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek gedaan. Na vier jaar bij een ziekenhuislaboratorium te hebben gewerkt, kwam ik tot de conclusie dat dat toch niet helemaal mijn ding was. Daarom ben ik ermee gestopt en heb ik me laten omscholen tot developer. Zo heb ik als trainee bij Heutink ICT mijn eerste stapjes mogen zetten in de praktijk. Ik heb nooit zozeer iets gehad met computers op zich, maar wel met de manier van denken. Ik was vroeger al dol op logikwis-puzzels en in mijn vorige baan vond ik het leuk om dingen op te lossen in Excel. Zo kwam ik op het idee dat IT misschien wel iets voor mij was.”

Wat deed je als startend developer?

“In het begin was ik vooral bezig met kleine dingetjes, een beetje sleutelen aan bestaande software. De eerste echt grote klus waaraan ik mocht meewerken, was het ontwikkelen van een nieuwe functie voor het product Startportaal, om invalkrachten een tijdelijke account te geven. Dat was wel cool, want het moest overal in doorgevoerd worden. Zo kreeg ik meteen een soort rondleiding door het hele programma.”

Wat vind je het leukste aan dit werk?

“Het werken in een team. Ons team bestaat uit zeven mensen, en als we een opdracht krijgen, knippen we die op in behapbare stukjes. Het is net of we allemaal een Legoblokje maken en samen een geweldig Legobouwwerk neerzetten. Er is een perfecte balans tussen individuele verantwoordelijkheid en teamwork. Je kunt je eigen ding doen, maar ondertussen ben je wel echt samen aan het werk. Ik vind het ook helemaal geen probleem om te werken in een wereld die vooral uit mannen bestaat, ik kan het met mannen altijd goed vinden. Dat neemt niet weg dat er voor de dynamiek best wat vrouwen bij mogen komen.”

Hoe vind je de sfeer bij Heutink ICT?

“Ik vond het sowieso al geweldig hoe ze me hebben opgenomen in dit team. Ik had supersnel het idee dat ik er gewoon bij hoorde. Ook de laagdrempeligheid en het informele vind ik heel prettig. Bij Jeroen, onze directeur Innovatie & Ontwikkeling, kun je gewoon binnenstappen als er iets is. Daar hoef je niet eerst een afspraak voor te maken. Hij maakt ook iedere ochtend even een rondje om iedereen te begroeten. En dat nuchtere Twentse, daar voel ik me ook bij thuis. Ik kom zelf uit de Achterhoek, daar is de mentaliteit vergelijkbaar.”

Waar zijn jullie nu in dat grote project mee bezig?

“Met het overzetten van bestaande functionaliteit naar een nieuw platform. Intussen zijn de productmanagers continu bezig om bij de Insiders te checken of we op de goede weg zijn en of ze eventueel nog dingen missen. Met kleine dingen kun je de gebruikerservaring vaak nog een stuk beter maken. Wat de productmanagers horen in het veld, koppelen ze ook terug. Soms denk je dan: wat ik hier nu lees, daar gaan wij over twee weken aan bouwen. Het is leuk om te weten dat je iets aan het bouwen bent waar gebruikers blij van worden.”

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico