Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.
Terug naar overzicht

“Ik ben heel blij met de kansen die ik hier heb gekregen”

Daphne Jansen ging begin 2021 aan de slag als stagiaire bij Heutink ICT. Vanaf dat moment is het snel gegaan met haar loopbaan binnen ons bedrijf: sinds 1 september 2022 heeft Daphne de functie van Sales Consultant.

Hoe ben je bij Heutink ICT terecht gekomen?

Als kind was Daphne al dol op alles wat met vliegen te maken heeft. Ze volgde een luchtvaartopleiding en liep stage in Antwerpen en op Schiphol. Maar na het behalen van haar diploma leek een toekomst als stewardess haar toch niet zo geweldig. Na een tijdje te hebben gewerkt bij een tuincentrum, besloot ze opnieuw te gaan studeren. De keuze viel op International Business. “Ik heb bewust gekozen voor een heel brede opleiding, om na mijn afstuderen zoveel mogelijk opties te hebben. Toen ik op zoek was naar een stage, wees mijn schoonzus mij op Heutink ICT. Ik besloot het te proberen en mocht op gesprek komen. Tijdens dat gesprek was er eigenlijk meteen een klik, van beide kanten.”

Wat hield je stage in?

“Ik hield me bezig met het vermarkten van producten op het gebied van online communicatie. Ik had daar ook rechtstreeks contact over met klanten, maar ik kwam er al gauw achter dat het echte verkoopwerk voor mij niet was weggelegd. Wat me veel beter beviel, was mensen helpen. Zo kwam ik na mijn stage op de Servicedesk terecht, ook weer voor het onderdeel online communicatie. Daar had ik het heel erg naar mijn zin. Het was een bijbaan naast mijn studie, dus de tijd die ik eraan kon besteden was beperkt. Maar bij Heutink ICT vonden ze dat geen probleem. Ze zeiden steeds: ‘Je studie gaat voor, kijk maar wat mogelijk is.’ Dat vond ik heel tof.”

Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen?

“Omdat het me bij Heutink ICT zo goed beviel, heb ik gevraagd of ik er ook zou kunnen afstuderen. Al na een paar gesprekken was dat geregeld, en mijn studeeropdracht is ook succesvol verlopen. Vervolgens kreeg ik dit voorjaar de vraag of de functie van Sales Consultant wat voor mij is. Daarop heb ik ja gezegd, mede omdat het geen harde commerciële functie is. Ik ben ook een soort schakel tussen verschillende interne afdelingen. Iedere dag is anders en ik zie heel veel.”

Volgens mij heb je het wel naar je zin?

“Ja, ik ben heel blij met de kansen die ik hier heb gekregen. Door de stappen die ik in korte tijd heb kunnen zetten, heb ik goed kunnen ontdekken wat ik wel en niet leuk vind. Ik vind de bedrijfscultuur ook fijn. Er is wel een zekere hiërarchie, maar het is allemaal heel informeel. En als je vragen hebt, is er altijd wel iemand die je wil helpen. De werksfeer is helemaal top, de collega’s zijn echt superleuk. Ik ben ontzettend benieuwd wat de komende tijd mij gaat brengen!”

Gerelateerde artikelen

27 oktober

“In een paar jaar van stagiair tot fulltime softwareontwikkelaar”

Met sommige dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Dat ondervond ook Job Jonkers (25). Hij verwierf al in een pril stadium van zijn Saxion-opleiding Software Engineer een bijbaantje bij Heutink ICT.

Bericht lezen
2 augustus

“Van de afgelopen tien jaar is niet één jaar hetzelfde geweest”

Robert Verbeek studeerde Commerciële Economie aan Saxion. In zijn studietijd werkte hij onder meer als barman, postbode en verkoper bij een speelgoedwinkel. Inmiddels is hij alweer een jaar of tien in dienst bij Heutink ICT, waar hij begon als verkoper op de binnendienst.

Bericht lezen
10 mei

“Je krijgt hier veel ruimte om zelf kansen te creëren en te pakken”

Nikki Hunder kwam bij Heutink ICT aan boord in juni 2018. Ze begon destijds als Accountmanager New Business en heeft sindsdien in diverse functies verschillende kanten van het bedrijf kunnen ontdekken. “Ik ben hier voorlopig nog niet uitgeleerd!”

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico