Ga terug
MOO: dè nieuwe educatieve suite voor het onderwijs
Slimme tools die alles bieden wat het onderwijs nodig heeft. Veilig, makkelijk en vertrouwd. Zodat jij meer tijd overhoudt voor onderwijs.
Terug naar overzicht

WSKO koos compleet voor Google

Bij WSKO (Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs) werken zowel leerlingen als leerkrachten uitsluitend met het Google-platform en Chromebooks. De enkele pc’s die op de scholen nog te vinden zijn, worden gebruikt door directie, ib’ers en administratie of voor de aansturing van digitale borden. In de voorbereiding en realisatie van deze ‘Google-only’ omgeving heeft Heutink ICT een belangrijke rol mogen spelen.

Waarom Google?

Myriam Valkenburg, bovenschools ICT’er bij WSKO, vertelt dat de oorspronkelijke keuze voor Google al werd gemaakt rond 2014. “Wij zochten toen een platform waarmee we met de leerlingen konden gaan werken aan de digitale vaardigheden; een terrein waarop we als stichting altijd een voorloper zijn geweest. Google voldeed het beste aan onze wensen, met onder meer Google Classroom en de diverse apps. Bovendien was het gratis, gebruiksvriendelijk, eenvoudig zelf te beheren en toegankelijk voor leerlingen én leerkrachten. Nadat een van onze scholen er met succes een tijdje mee had geëxperimenteerd, zijn we met de hele stichting overgestapt op Google en Chromebooks. Inmiddels werken we er al weer heel wat jaren mee en het bevalt nog steeds heel goed. Dat gevoel is blijkbaar wederzijds, want WSKO heeft als eerste stichting in de Benelux de titel van Google Reference School morgen ontvangen.” Dat WSKO echt Google-minded is, blijkt ook wel uit het feit dat de populaire Google-leerlijn Digital Skills for Kids werd opgezet door WSKO-medewerkers (van wie er een nog steeds werkzaam is bij de stichting).

Over Digital Skills for Kids

"Ze gaan echt toepassen wat ze van de filmpjes geleerd hebben, dat is juist zo gaaf!"

- Harm Hofstede, Leerkracht OBS De Kyckert

Samenwerking met Heutink ICT

Myriam vindt dat de MOO Suite van Heutink ICT uitstekend samengaat met het Google-platform. “Onder de motorkap van de MOO Suite zitten ook koppelingen met het Google-account en de Basispoort-programma’s. Het is allemaal goed geïntegreerd.” Over de samenwerking met Heutink ICT is Myriam sowieso lovend. “Je merkt aan hun hele dienstverlening dat het wordt aangeboden vanuit een onderwijskundige achtergrond. Ze denken goed na over wat bepaalde keuzes op de werkvloer betekenen voor leerkrachten en leerlingen. Daarin onderscheiden ze zich echt van andere ICT-bedrijven. Ze kijken ook samen met ons vooruit en wijzen ons op nieuwe ontwikkelingen en kansen. En ze helpen ons het maximale uit bijvoorbeeld de mogelijkheden van Google te halen. Naarmate we steeds meer met Google gingen werken, hebben we nu trouwens ook een flink deel van het beheer daarvan in handen van Heutink ICT gelegd.”

Technische ondersteuning

Heutink ICT biedt WSKO ook aanvullende technische expertise op locatie: een dag in de week is een van onze netwerkspecialisten gedetacheerd om de ICT’ers op de scholen bij te staan. Myriam is zeer te spreken over de manier waarop dat gebeurt: “We hebben een specialist aangeboden gekregen die precies levert wat wij nodig hebben. Zijn technische ondersteuning sluit mooi aan bij ons complete plan. Als bovenschools ICT’er voel ik me echt ontzorgd. Ik kan erop vertrouwen dat dingen worden opgelost, met regelmatig een goede terugkoppeling, en er wordt proactief meegedacht over oplossingen.”

Een kijkje in de keuken?

Ter afsluiting wil Myriam nog een oproep doen aan eenieder die ook de mogelijkheden van Google optimaal wil benutten: “Als Google Reference School zijn wij graag bereid om onze ervaringen en inzichten te delen en een kijkje in de keuken te geven. Scholen en besturen die dat interessant vinden, zijn van harte welkom. Voor een afspraak kunnen zij ons benaderen via het e-mailadres beheer@wsko.eu.”

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico