Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

“Ze hebben ook goed invulling gegeven aan onze wens om het allemaal zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken”

Het DaCapo College in Sittard-Geleen voegde dit jaar vier vestigingen samen op één nieuwe locatie. Een deel van de bestaande ICT werd meeverhuisd, maar er werd ook geïnvesteerd in vernieuwing en uitbreiding. We vroegen Maurice Groten, voorzitter van het College van Bestuur van het DaCapo College, om een toelichting op de gemaakte keuzes.

WiFi in het hele gebouw

Heutink ICT was een van de partijen die technisch invulling mochten geven aan de wensen van het DaCapo College. “Zij hebben ons bijvoorbeeld begeleid bij de verhuizing van de Ruckus WiFi WaaS-oplossing die ze oorspronkelijk ook al hadden verzorgd op de vier voormalige locaties. Om dat op een goede manier vorm te geven, hebben ze al in een vroeg stadium van de bouw meegedacht over de best mogelijke inrichting van het WiFi-netwerk, ook rekening houdend met staal en andere elementen die storend zouden kunnen werken op het signaal. De infrastructuur is bovendien uitgebreid met extra access points, om overal in het gebouw een optimaal bereik te realiseren. Dat is uitstekend gelukt, heb ik intussen van de gebruikers begrepen.”

Presentatieschermen en narrowcasting

Heutink ICT leverde en installeerde ook een aantal moderne presentatieschermen voor managementkantoren en vergaderruimtes. “Zulke schermen hadden we op de oude locaties nog niet. Daar werkten we nog met beamers, met alle onderhoudskosten van dien. Verder heeft Heutink ICT in de aula twee presentatieschermen voor narrowcasting geplaatst. Zo hebben we daar nu een mediacarrousel waarmee we de leerlingen op de hoogte houden van roosterwijzigingen, ziekmeldingen en andere zaken die spelen in en rond de school.

In de loop van het project heeft Maurice Groten af en toe zelf ook contact gehad met Heutink ICT. “Dat was eigenlijk alleen maar positief en constructief. Als ik een vraag stelde, kreeg ik een duidelijk en doordacht antwoord. Ze hebben ook goed invulling gegeven aan onze wens om het allemaal zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken.”

Stapsgewijs digitaliseren

Ter afsluiting: hoe kijkt de bestuurder van het DaCapo College aan tegen de digitalisering in het onderwijs in algemene zin? “In het middelbaar onderwijs komen steeds meer mogelijkheden om digitaal te werken. Als school moeten we daarin meegroeien, niet alleen bij het aanschaffen van lesmethodes maar ook bij het investeren in technologie die ons in staat stelt de ontwikkelingen bij te benen. We moeten echter wel keuzes maken, want de budgetten zijn natuurlijk niet onbeperkt. Bij het DaCapo College kiezen we ervoor om stapje voor stapje voorwaarts te gaan en goed te kijken naar betaalbaarheid en relevantie voor ons onderwijs. Daarbij telt ook de thuisomgeving van de kinderen mee: wat zij op school ervaren door technologie, moeten ze thuis wel terug kunnen vinden, anders mist het zijn doel. Ook daarom moeten we niet te hard willen gaan op school. Maar binnen de voorwaarden die ik noemde zien wij absoluut veel toekomst in digitaal onderwijs.”

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico