Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Navigeer naar
  • Navigeer naar
  • Als ICT'er MOO implementeren
  • Als leerkracht in MOO werken
  • Wat houdt de rol ICT'er in?
Terug naar Home

Als ICT'er MOO implementeren

Je gaat werken in de MOO Suite. Op deze pagina vind je allerlei informatie om de implementatie zo goed mogelijk te begeleiden en er zoveel mogelijk uit te halen. Zo leer je o.a. over het beheer, waar je terecht kan met vragen en hoe je iedereen op de hoogte stelt van deze verandering.

Onderdelen van de MOO Suite

Wat is Startportaal?
Startportaal brengt alle programma’s, systemen en meer bij elkaar in één overzichtelijke startpagina. Je kunt jouw startpagina inrichten en gebruiken zoals je zelf wilt. Je bepaalt ook wat je leerlingen wel of niet op hun startpagina zien. Daarnaast ben je dankzij onderliggende koppelingen direct ingelogd bij je educatieve software, Microsoft 365 en/of Google Workspace for Education apps. Maken jullie op school ook gebruik van Apparaatbeheer? Dan heb je via de MOO Suite direct toegang tot deze software. Heb je vragen over het gebruik van Startportaal? Klik hier voor de helpartikelen.

Wat is Basishub?
Basishub is de plek in de MOO Suite waar jij als ICT'er schoolinstellingen beheert, wachtwoorden van gebruikers wijzigt, invalkrachten toegang geeft en je groepen beheert. Heb je vragen over het gebruik van Basishub? Klik hier voor de helpartikelen.

Wat is Apparaatbeheer?
Met Apparaatbeheer kan je via één platform Chromebooks, Windows devices en iPads beheren. Je kan hierdoor als ICT'er een heleboel zaken zelf regelen. Heb je vragen over het gebruik van Apparaatbeheer? Klik hier voor de helpartikelen.

Wat is Schermcontrole?
Maken jullie op school gebruik van Schermcontrole? Dan hebben de leerkrachten een real-time overzicht van de schermen van de leerlingen. De leerlingen zijn op de hoogte dat de leerkracht mee kan kijken tijdens de les. Heb je een vraag over het gebruik van Schermcontrole? Klik hier voor de helpartikelen.

Wat is Klasbord Ouderapp?
Klasbord Ouderapp is de ideale oplossing om ouders te betrekken bij wat er op school gebeurt. Dit kunnen ze volgen via website of app. Je kan berichten met foto’s en video’s delen, je eigen tijdlijn vormgeven, oudergesprekken inplannen en berichten versturen naar ouders. Heb je een vraag over het gebruik van Klasbord Ouderapp? Klik hier voor de helpartikelen.

Goede communicatie is belangrijk

Jij als ICT'er bent verantwoordelijk voor het beheer. Daarnaast heb je ook de taak om het hele team, de ouders en externen te informeren over deze verandering. Hierbij kunnen wij je helpen! Hieronder vind je een aantal tips en downloads.

Communicatie richting ouders

Naast dat je de leerkrachten goed informeert, is het ook belangrijk dat jij de ouders op de hoogte stelt. De leerlingen gaan ook werken in Startportaal van de MOO Suite zowel op school als thuis. Het is voor de ouders goed om te weten waar hun kinderen mee bezig zijn en hoe Startportaal werkt. Bijvoorbeeld hoe ze thuis moeten inloggen. Om het jou wat makkelijker te maken vind je hieronder een template die je kan mailen naar de ouders.

LET OP: je dient een aantal zaken in het template zelf in te vullen.

Download de driehoekskaart en zet hem zelf in elkaar.

Wat kun je verwachten tijdens de cursus Startportaal?

Tijdens de training maken we je wegwijs in de MOO Suite en ga je jouw eigen startpagina inrichten. Ook ontdek je hoe je de leerlingen en leraren kan ondersteunen en voorzien van de juiste programma’s. Daarnaast leer je meer over handige functies zoals de plaatjeslogin en het vastzetten van de belangrijkste programma’s. Na deze training weet jij hoe je moet werken in de MOO Suite. De volledige omschrijving van de training vind je hier.

Opdrachtkaarten
In de training maken we gebruik van opdrachtkaarten. Wil je de kaarten na de training nog eens bekijken? Of laten zien aan een nieuwe collega? Download ze dan hier.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico