Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Navigeer naar
 • Navigeer naar
 • Als ICT'er MOO implementeren
 • Als leerkracht in MOO werken
 • Wat houdt de rol ICT'er in?
Terug naar Home

Wat houdt de rol ICT'er in?

Leuk dat je ICT-coördinator (ICT'er) of bovenschools ICT'er wordt op school of voor het bestuur. Op deze pagina leggen we uit wat er van een ICT’er verwacht wordt en wat jij van ons mag verwachten. We proberen je zo goed mogelijk te ondersteunen en te informeren over technische en onderwijskundige zaken. Zodat jij meer tijd overhoudt om je collega’s te coachen en te inspireren op gebied van ICT. Succes!

Direct naar

CHECKLIST

1. Vraag de poster aan

Wat verwachten we van jou als ICT'er?

Ben jij benieuwd wat de school en je collega’s mogen verwachten van jou als ICT’er? En hoe jij je ICT-tijd het beste kan besteden? Wij hebben een poster ontwikkeld met hierop alles over de rol van de ICT-coördinator op school. Hang hem op in je klas of op het schoolprikbord. Een leuke manier om je collega’s te laten zien wat jij allemaal doet als ICT’er en welke ICT-vaardigheden jij op jouw beurt van hen mag verwachten. Vraag hier de poster aan.

2. Meld je aan voor de statusupdates

Blijf op de hoogte van onderhoud, storingen en nieuwe releases

Op de statuspagina plaatsen wij nieuws over gepland onderhoud, storingen en nieuwe releases. Abonneer je op deze pagina dan krijg je een mailnotificatie zodra wij een nieuwe bericht plaatsen. Wel zo makkelijk! Iedereen kan zich hiervoor registreren. Je mag je collega’s dus ook op deze mogelijkheid wijzen. Meld je hier aan op de statuspagina.

3. Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte blijft. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

4. Bookmark onze hulpportalen

Heb je een vraag? Vind je antwoord in de hulpartikelen

Al deze hulpartikelen staan handig bij elkaar op de Servicedesk pagina. Je kunt ook rechtstreeks naar de hulpportalen gaan voor een specifiek product. Klik hier om naar het overzicht te gaan.

5. Bookmark onze servicepagina

Biedt het hulpportaal geen uitkomst? Zoek dan contact met de Servicedesk

Uiteraard staat onze Servicedesk voor je klaar! Via de servicepagina kun je op verschillende manieren contact opnemen.

 • Plan een afspraak. Op het moment dat het jou uitkomt nemen wij contact met je op via de telefoon
 • Online Servicedesk. Schiet online een ticket in via de Online Servicedesk
 • Bel ons. Direct contact met één van onze collega's

MOO Suite automatiseert de uitwisseling van gebruikersgegevens. Hoe werkt die keten nou precies?

Via Basishub worden applicaties in je school automatisch voorzien van accounts voor leerlingen en medewerkers. Zo hoef jij geen dubbele administratie uit te voeren en weet je zeker dat iedereen de juiste toegang heeft. Dankzij SSO (Single-Sign-On) heb je in de klas nooit meer gedoe met accounts en wachtwoorden. Daarnaast is Basishub onder andere aangesloten op Basispoort, leerlingadministratiesystemen zoals Magister en Somtoday, HR-systemen als AFAS, Youforce en HR2Day en Entra als Identity Provider.

Als ICT'er weet je heel goed dat er enorm veel applicaties in gebruik zijn op school. Basishub ontzorgt je in veel voorkomende taken door deze te automatiseren. Zo helpt het o.a. in:

 • Aanmaken van gebruikersaccounts wanneer een leerling of collega nieuw in dienst komt
 • Toekennen van passende rollen en rechten
 • Aanpassen van gegevens. Bijvoorbeeld wanneer een collega van school wisselt, gaat trouwen of van functie verandert
 • Intrekken van toegang wanneer een collega of leerling de school verlaat

Dit scheelt je als ICT'er veel tijd. Waardevolle tijd, die nu besteed kan worden aan onderwijsinhoudelijke taken.

Productsuggesties

We werken met een Insider programma, dat zijn gebruikers uit de praktijk die ons helpen onze oplossingen verder ontwikkelen. Ze geven feedback, tips, testen software en worden betrokken in het ontwikkelingsproces. Ook jij kan ons input geven. Heb je een gaaf idee voor een nieuwe feature? Of heb je goede tip? Dan horen we die graag via onze productsuggesties. Hier kan je stemmen op aangevraagde features en zien waar we al aan werken.

 • Instructie ICT-coördinator

  Hoe zit het nu precies met al die verschillende softwaresystemen? Bij je rol als ICT-coördinator komt best veel kijken. Het belang van een goed lopend ICT-netwerk is steeds belangrijker. Dat maakt de ict-coördinator onmisbaar. Wil jij goed starten in je rol? We leggen je graag alles uit in een instructiemoment.

 • Netwerkspecialist: detachering

  Onze geschoolde netwerkspecialisten zijn helemaal thuis in de techniek van o.a. Microsoft, Google, Ruckus en Fortigate. Ze verhelpen elk probleem met het netwerk, hard- en software en randapparatuur. Ze zorgen ervoor dat je ICT-omgeving blijft draaien.

 • ICT-regisseur

  Veel scholen vinden het belangrijk om zich digitaal te blijven ontwikkelen, maar het gebrek aan personeel of kennis staat het realiseren van ambities soms in de weg. Een ervaren onderwijsconsulent van Heutink ICT kan in zo'n geval fungeren als ICT-regisseur. Op basis van de ambities van de school coördineert de ICT-regisseur planmatig de gewenste activiteiten. Dit kan op school- of bovenschoolsniveau. Voor een lange of korte periode. De ICT-regisseur helpt de ambities waar te maken!

 • Zomercheck

  Als ICT-coördinator komt er veel op je af bij de start van het nieuwe schooljaar. Iedereen verwacht direct na de zomervakantie in te kunnen loggen, dat alle hardware netjes klaarstaat en er een krachtige en stabiele WiFi-verbinding is. Een behoorlijke opgave voor de ICT-coördinator. Daarom staan onze technische collega’s vanaf nu de hele zomer en schoolstartperiode voor je klaar. Zij helpen je om je ICT-omgeving en hardware netjes in orde te maken. Zodat jij als ICT-coördinator geen stress hebt als iedereen uitgerust en vol enthousiasme aan het nieuwe schooljaar begint.

Trainingen

Heb jij ambitie om meer uit je rol als ICT-coördinator te halen? Bij Heutink ICT hebben we verschillende trainingen die je daarbij kunnen helpen.

Probeer eens de opleiding Post-hbo I-Coach

In het onderwijs van vandaag is een prominente rol weggelegd voor ICT-coördinatoren en I-coaches. Zij zijn met hun ondersteunende en adviserende functie in hoge mate verantwoordelijk voor het rendement van ICT op hun school of scholen. De thema’s die centraal staan tijdens deze opleiding zijn

 • De rol van de ICT-coördinator tot I-Coach
 • Visie en beleid met betrekking tot leren met ICT
 • Kennis over ICT opdoen, delen en beheren
 • Project- en verandermanagement
 • Lesmaterialen en innovatief ICT-gebruik
 • Borgen van ontwikkelingen

Ruim trainingsaanbod

Wij bieden trainingen om ICT-vaardigheden naar een hoger niveau te brengen. Zowel online als op locatie.

Bekijk trainingsaanbod

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico