Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Navigeer naar
 • Navigeer naar
 • Als ICT'er MOO implementeren
 • Als leerkracht in MOO werken
 • Wat houdt de rol ICT'er in?
Terug naar Home

Als leerkracht in MOO werken

Je gaat werken in de MOO Suite. Op deze pagina vind je allerlei informatie over het gebruik van de MOO Suite, de training voor het team en waar je terecht kan met vragen. Krijg hier alvast een indruk van de suite?

Download de Quickstart kaart

Onderdelen van de MOO Suite

Wat is Startportaal?
Startportaal brengt alle programma’s, systemen en meer bij elkaar in één overzichtelijke startpagina. Je kunt jouw startpagina inrichten en gebruiken zoals je zelf wilt. Je bepaalt ook wat je leerlingen wel of niet op hun startpagina zien. Daarnaast ben je dankzij onderliggende koppelingen direct ingelogd bij je educatieve software, Microsoft 365 en/of Google Workspace for Education apps. Maken jullie op school ook gebruik van Schermcontrole? Dan heb je via de MOO Suite direct toegang tot deze software.

Meest gestelde vragen over Startportaal:

 1. Hoe ziet de Startportaal omgeving er uit?
 2. Waar vind ik mijn Basispoortprogramma’s?
 3. Waar vind ik mijn persoonlijke bestanden?
 4. Waar vind ik bestanden van mijn team?
 5. Hoe krijg ik toegang tot mijn e-mail omgeving?
 6. Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?
 7. Waar vind ik het (plaatjes) wachtwoord van mijn leerlingen?
 8. Waar vinden mijn leerlingen hun bestanden?
 9. Hoe krijg ik hulp?

Heb je andere vragen over het gebruik van Startportaal? Klik hier voor de helpartikelen.

Wat is Schermcontrole?
Maken jullie op school gebruik van Schermcontrole? Dan heb je als leerkracht een real-time overzicht van de schermen van de leerlingen. De leerlingen zijn op de hoogte dat jij mee kan kijken tijdens de les. Heb je een vraag over het gebruik van Schermcontrole? Klik hier voor de helpartikelen.

Wat is Klasbord Ouderapp?
Klasbord Ouderapp is de ideale oplossing om ouders te betrekken bij wat er op school gebeurt. Dit kunnen ze volgen via website of app. Je kan berichten met foto’s en video’s delen, je eigen tijdlijn vormgeven, oudergesprekken inplannen en berichten versturen naar ouders. Heb je een vraag over het gebruik van Klasbord Ouderapp? Klik hier voor de helpartikelen.

Wat kun je verwachten tijdens de MOO Suite training?

Tijdens de training maken we je wegwijs in de MOO Suite en ga je jouw eigen startpagina inrichten. Ook ontdek je hoe je de leerlingen en je collega's kan ondersteunen. Daarnaast leer je meer over handige functies zoals de plaatjeslogin en het vastzetten van de belangrijkste programma’s. Na deze training weet jij hoe je moet werken in de MOO Suite. De volledige omschrijving van de training vind je hier.

Opdrachtkaarten
In de training maken we gebruik van opdrachtkaarten. Wil je de kaarten na de training nog eens bekijken? Download ze dan via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico