Ga terug
Digitaal veilig onderwijs volgens het normenkader. Hoe regel ik dat?
Er speelt veel rondom privacy & security in het onderwijs. Wij helpen je te voldoen aan deze normen en richtlijnen.

Klantcase: Varietas

Varietas koos na fusie voor harmonisatie met Microsoft en Heutink ICT

Nadat Varietas was ontstaan uit een fusie van twee stichtingen, wilde men voor zowel leerlingen als personeel één uniforme digitale leer-werkomgeving realiseren. Om deze harmonisatie vorm te geven, koos Varietas er bewust voor om alles in de Microsoft-omgeving te bouwen.

In de oude situatie waren er twee verschillende aanbieders en twee verschillende beheersystemen. In een projectplan werd de ideale vorm en inrichting van de nieuwe ICT-omgeving beschreven. Daarbij kwam aan het licht dat er in de loop der jaren toch heel wat diversiteit in de organisatie was geslopen. Scholen bleken sommige dingen toch op hun eigen manier geregeld te hebben en er werd hier en daar ook flink geknutseld met ICT zonder dat dat was gedeeld. In de nieuwe uniforme omgeving zijn zaken beter vastgelegd en geregistreerd en is de rechtenstructuur veel duidelijker. Dat geeft meer grip, en het betekent ook dat Varietas beter voldoet aan de hele AVG-cyclus.

"Heutink ICT biedt ons een mix van ontzorging en regie. Ik zie ze als een gelijkwaardige partner die meedenkt, ons serieus neemt en geen dingen oplegt."

- Eva Bosch, Voorzitter van het conglomeraat ICT en bovenschools Functionaris Gegevensbescherming bij Varietas

Gerelateerde artikelen

6 april Nieuwsberichten

Varietas koos voor harmonisatie met Microsoft en Heutink ICT

Stichting Varietas, in 2020 ontstaan uit de stichtingen Qua Vadis en Roos, voorziet met 30 basisscholen het gebied tussen Almelo en Deventer van onderwijs voor meerdere gezindten. Het moment van de fusie werd aangegrepen voor een drastische operatie op ICT-gebied. We spraken hierover met Eva Bosch, voorzitter van het Varietas-conglomeraat ICT en bovenschools Functionaris Gegevensbescherming en Huub van der Wal directeur de Vijf-er in Deventer.

Bericht lezen
10 maart Nieuwsberichten

Privacytoets op Microsoft Teams

Wellicht heb je het al vernomen in de media: de systemen Microsoft Teams in combinatie met OneDrive en SharePoint zijn getoetst op gebied van veiligheid en privacy. Het zogenaamde Data Protection Impact Assessment (DPIA) is uitgevoerd door SURF en SLM Rijk (ministerie van Justitie en Veiligheid) met medewerking van Privacy Company. Uit de resultaten blijkt dat er een verhoogd risico bestaat voor de uitwisseling en opslag van gevoelige en bijzondere persoonsgegevens.

Bericht lezen
27 november Nieuwsberichten

5 do’s en 5 don'ts voor jouw ICT-beleidsplan

Iedere moderne basisschool heeft een visie op de rol die ICT zou moeten spelen in het onderwijs. Meestal is het aan de ICT-coördinator om die visie te vertalen naar een plan voor de praktijk.

Uit ervaring weten we dat veel ICT’ers het best lastig vinden om zo’n ICT-plan op papier te krijgen. Geldt dat ook voor jou? Dan kun je misschien inspiratie putten uit de volgende do’s en don’ts die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Bericht lezen

Weten wat Heutink ICT voor jou kan betekenen?

Wil jij ook grip krijgen op een veilige educatieve keten en de volgende stap zetten in digitaal onderwijs?

Plan een adviesgesprek in
Meer over deze klantcase

Meer over deze klantcase

Lees waarom deze keuze werd gemaakt en hoe Heutink ICT helpt er continu invulling aan te geven.
Lees verder

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico